Запіканка з локшини з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне просте блюдо, яке можна подати або на сніданок, або на обід, або на вечерю. На основі цього рецепта ви можете приготувати солодкий або солоний варіант запіканки. Блюдо і дітям, і дорослим.
Якщо ви любите страви з гарбузом, вам дуже придасться цей простий рецепт, в якому я розповім, як приготувати запіканку з локшини з гарбузом. Ця страва сподобається і дітям, і дорослим. Воно просте, але ситне. Солодку запіканку можна подати до столу з варенням, згущеним молоком. А до солоного варіанту чудово підійде і м'ясо.
- Гарбуз - 300-400 грам
- Локшина - 200 грам
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 2/3 склянки
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки (або кришка)
- Вершкове масло - 50 грам
- Сухарі мелені - 1 Ст. Ложка
Гарбуз очистимо й наріжемо маленькими кубиками.
У сотейнику або сковорідці розтопити 40 грамів вершкового масла.
І на середньому вогні обсмажити гарбуз (хвилин 10).
Потім додамо пару ложок води і згасимо на маленькому вогні до м'якості.
Локшину зваримо до готовності, нехай остигає.
Забиваємо в невелику мисочку яйця, додаємо сіль, цукор і ванільний цукор. Якщо ви вирішили робити запіканку солоної, цукор не додаємо.
Збиваємо яйця з сіллю і цукром, додаємо молоко. Перемішуємо до однорідності.
Гарбуз готова, розминаємо її в пюре. Викладаємо в миску, додаємо суміш яєць і молока. Перемішаємо.
В отриману суміш додаємо остигнула локшину, перемішуємо.
Форму для запікання змащуємо маслом і посипаємо сухарями.
Викладаємо у форму масу для запіканки. Солоний варіант запіканки можна посипати зверху тертим сиром.
І випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин.
Злегка остигнула запіканку подаємо до столу (можна зі сметаною, медом або варенням).