Запіканка з квашеної капусти
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт дуже смачної запіканки з квашеної капусти, яку можна приготувати в будь-який час року. Беріть на замітку мій рецепт!
Раніше взимку свіжу капусту було знайти дуже важко. Тому, господині заготовляли цей овоч запас. Саме така капуста і потрібна для цієї запіканки. Якщо вона буде дуже кисла, то залийте її холодною водою і додайте 1 чайну ложку харчової соди. Дайте постояти протягом 5 хвилин. Потім промийте і починайте готувати. Смачного!
- Капуста квашена - 500 грам
- Крем - 250 грам(25% жирності)
- Куряче яйце - 3 штуки(2 яйця - в капусту, 1 яйце - в заливку)
- Манна крупа - 3 Ст. Ложки(2 ст. L. - в капусту, 1 ст. L. - в посипання)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Промийте капусту під проточною водою. Добре відіжміть. Влийте масло в сковороду, нагрійте і покладіть капусту. Обсмажте на середньому вогні протягом 10 хвилин. Вона повинна стати золотистої.
Додайте сметану, закрийте кришкою і тушкуйте під кришкою протягом 20 хвилин.
Зніміть з вогню, дайте їй трохи охолонути. Додайте манку, яйця, поперчіть, посоліть і перемішайте.
Змастіть форму маслом і обсипте манною крупою.
Покладіть капустяну масу в форму і ущільните.
Змішайте яйце і сметану, посоліть за смаком і залийте верх запіканки.
Випікайте в духовці при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин, до золотистої скоринки.
Дайте трохи охолонути, поріжте і подавайте до столу.
Смачного!