Запіканка з квашеної капусти з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і ситне блюдо, яке урізноманітнює повсякденне меню. Приготувати запіканку з квашеної капусти дуже просто, беріть рецепт на замітку.
Соковита і поживна запіканка з м'ясного фаршу, квашеної капусти і картоплі стане чудовим варіантом повноцінного обіду чи вечері для всієї родини. Страва не вимагає тривалої готування, тому всі інгредієнти попередньо обсмажуються і відварюються, а вже потім запікаються.
- Картопля - 5-7 штук
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Фарш - 300 грам
- Капуста квашена - 250 грам
- Перець солодкий - 1 штука
- Вершки - 150 мілілітрів
- Сир - 100 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком (для фаршу)
Підготуйте всі інгредієнти.
Картопля перекладіть в каструлю, залийте водою і відваріть до готовності, а тим часом підготуйте інші інгредієнти. Цибуля наріжте кубиками.
Обсмажте цибулю на рослинній олії до м'якості, додайте фарш, сіль і спеції за смаком. Обсмажте все разом протягом 3-5 хвилин, розбиваючи грудочки фаршу лопаткою.
Додайте квашену капусту. Попередньо капусту я промиваю під проточною водою і віджимають.
Все перемішайте і додайте нарізаний невеликий соломкою болгарський перець.
Обсмажте все разом до повної готовності.
Картопля очистіть і наріжте невеликими шматочками, Складіть рівним шаром у форму для запікання. Посоліть і поперчіть картопля за смаком.
Зверху викладіть капусту з фаршем.
Полийте все вершками і посипте тертим сиром. Запікайте в духовці при температурі 180-200 градусів близько 20-25 хвилин.
Запіканка з квашеної капусти з фаршем готова.
Смачного!