Запіканка з індичкою і спагетті
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з індичкою і спагетті - прекрасний спосіб врятувати вже готове м'ясо індички, не з'їв після вчорашньої вечері. При бажанні, індичку можна замінити куркою - результат буде не гірший.
Коли у вас після свята або великого вечері залишилося зайве приготоване м'ясо птиці, завжди виникає проблема - куди його подіти? Пропоную наступне рішення проблеми - приготуйте запіканку з індичкою і спагетті. Блюдо готується дуже просто і швидко, виходить - дуже ніжним, смачним, ситним, соковитим. Звичайно, запіканка з індичкою і спагетті - блюдо дуже калорійне, тому якщо стежте за своєю вагою - Будьте уважні, не перестарайтеся
- Спагеті тонкі - 300 грам
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Часник - 4 зубчики
- Гриби - 400 грам
- Сіль, перець - - За смаком
- Вино біле - 1 Склянка
- Вершковий сир - 200 грам
- Маслини - 100 грам
- Горошок зелений - 100 грам
- Сир тертий - 2 склянки
- Хлібні крихти - 1 Склянка
- М'ясо індички - 400 грам
У каструлі розтоплюємо вершкове масло, кладемо в нього дрібно нарізаний часник.
Через пару хвилин, коли часник стане більш м'яким, додаємо в каструлю нарізані гриби. Солимо і обсмажуємо 3-4 хвилини, помішуючи.
Коли гриби злегка розм'якнуть і пустять сік, наливаємо в каструлю вино. Випаровуємо рідина наполовину.
Коли рідина випарується наполовину, додаємо в сковороду борошно. Швидко перемішуємо, щоб маса загусла, проте грудочки не утворилися.
Далі наливаємо в каструлю бульйон. Доводимо до кипіння.
Коли бульйон закипить - додаємо в нього розібране на волокна м'ясо індички, заморожений горошок, дрібно нарізані маслини, вершковий сир і тертий сир. Гарненько перемішуємо.
Додаємо в соус відварені аль денте спагетті. Перемішуємо, солимо, перчим, через хвилину знімаємо з вогню.
Перекладаємо все це справа в форму для запікання, зверху посипаємо хлібними крихтами - і в духовку, розігріту до 180 градусів, з 15-20 хвилин.
Запіканка з індичкою і спагетті готова! Подавати порційно в гарячому вигляді.