Запіканка з спагетті
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з спагетті порадує любителів ситних листкових страв, які не потребують гарніру. Приготувати таку запіканку ви зможете менш, ніж за годину, а нагодувати зможете 6-7 голодних людей. Просто і смачно!
Запіканка з спагетті сподобається і дорослим, і дітям. Вона готується з улюбленого вами фаршу, спагетті, сиру, яєць і спецій. Спагеті і фарш готуються на плиті, потім запікаються в духовці. Виходить листкове ситне блюдо, яке, я впевнена, стане одним з найбільш улюблених вами.
- Спагеті - 180-200 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сир Пармезан тертий - 1/3 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Сир - 1 Склянка
- Фарш - 450 грам
- Цибулина - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Помідори у власному соку - 400 грам
- Томатне пюре - 170 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Душа (орегано) - 1 Чайна ложка
- Сіль - - За смаком
- Легкоплавкий сир тертий (моцарелла) - 1/2 склянки
- Масло ратсітельное - 2 Ст. Ложки
1. Спагеті відварити згідно з вказівками на їх упаковці. У сковороду, поставлену на середній вогонь, додайте трохи рослинного масла і викладіть фарш. Додайте до фаршу нарізаний невеликими кубиками цибулю.
2. До фаршу і цибулі додайте очищений і нарізаний кубиками болгарський перець.
3. Смажте, помішуючи, фарш з овочами до тих пір, поки перець і цибуля не стануть м'якими, а м'ясо - готовим.
4. Потім до фаршу додайте подрібнені консервовані томати, томатне пюре або пасту, цукор, материнку і сіль. Перемішайте і зніміть з вогню.
5. Відварені спагетті викладіть на тарілку, залийте розтопленим вершковим маслом. Перемішайте виделкою.
6. В окремій мисочці виделкою або вінчиком збийте яйця. Додайте яєчну суміш до спагетті і перемішайте.
7. Змастіть форму для випічки рослинним маслом і викладіть в неї спагетті з маслом і збитим яйцем.
8. На спагетті рівномірно розподіліть сир.
9. На сир викладіть фарш.
10. Зверху запіканку присипте тертим сиром.
11. Випікайте запіканку з спагетті в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-30 хвилин, поки сир не розплавиться і не почне міхур. Подавайте порційно. Смачного!