Запіканка-Кугель з овочів з індичкою
(покроковий рецепт з фото)
Соковита і ніжна запіканка зі свіжих овочів: кабачка, моркви і картоплі з дієтичним м'ясом індички - відмінне рішення для літнього обіду або вечері. Поживно, легко і смачно!
Соковита, ніжна, легка і смачна! що, що - це все про запіканку-Кугель. Свіжі овочі надають запіканці соковитість і аромат, індичка - ніжність… На мій погляд - ідеальне поєднання! Настійно рекомендую випікати Кугель у формі для кексу з отвором в середині, це дозволить йому рівномірно пропектися, відповідно запіканку Ви не пересушити. Отже, приступимо!
- Філе індички - 300 грам
- Картопля - 3 штуки (середнього розміру)
- Морква - 1 штука (не дуже велика)
- Кабачок - 1 штука (молодий)
- Яйця - 3 штуки (якщо великі, достатньо двох)
- Сир твердий тертий - 70-100 грам
- Паприка мелена - 2 чайних ложки
- Суміш пряних трав - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Чорний перець - За смаком
Морква, картопля і кабачок помийте, очистіть і тоненько наріжте. Викладіть овочі в глибоку миску.
Філе індички з цибулею подрібніть в блендері або за допомогою м'ясорубки, додайте до овочів.
Також додайте тертий сир, яйця, улюблені прянощі і паприку. Додати сіль, поперчіть і добре перемішайте.
Форму для кексу з отвором в середині змастіть маслом і присипте сухарями. Викладіть фарш з овочами в форму і розрівняйте поверхню запіканки.
Поставте Кугель в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте до тих пір, поки фарш не схопитися і утворюється світла рум'яна кірочка. Потім зменшіть нагрів до 160 градусів і печіть кугель до повної готовності. Готової запіканці дайте постояти при кімнатній температурі хвилин 7-10, потім акуратно переверніть форму на блюдо.
Подавайте кугель теплим, прикрасивши свіжими овочами і томатним соусом. Смачного!