Рецепт Картопляний Кугель фото

Картопляний Кугель
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Овочі , Картопля
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , Для дітей
Випічка , Запіканка
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Кугель - блюдо єврейської кухні, аналог запіканки, але все-таки має свої особливості. Він буває і овочевий, і м'ясної, і солодкий. Самий поширений - перший варіант. З ним ми і познайомимося.

Опис приготування:

Незважаючи на незвичайне для багатьох назву, склад випічки вас не здивує. У ньому знайомі і доступні круглий рік інгредієнти: картопля, яйця і цибулю. Та й зробити блюдо просто, тільки запасіться часом. А спочатку прочитайте про те, як приготувати картопляний кугель.

  • Картопля - 10 штук
  • Яйце - 6 штук
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Картопляний крохмаль - 6 Ст. Ложок
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
картопляний Кугель - фото крок 1
1. Промитий і очищений картопля натріть на крупній тертці або подрібніть за допомогою блендера. Духовку поставте розігріватися до 200 градусів.
картопляний Кугель - фото крок 2
2. Потім залийте картоплю холодною водою на пару хвилин.
картопляний Кугель - фото крок 3
3. А цибулю подрібнити блендером в пюре.
картопляний Кугель - фото крок 4
4. Окремо збийте яйця з сіллю і перцем.
картопляний Кугель - фото крок 5
5. Потім картопля відіжміть від води і перемішайте з яєчною масою, крохмалем і цибулею.
картопляний Кугель - фото крок 6
6. Форму для випічки змастіть маслом, викладіть картоплю і полийте залишками оливкового масла.
картопляний Кугель - фото крок 7
7. Запікайте Кугель в духовці протягом 65 хвилин. Дайте страві охолонути 10 хвилин і подавайте. Смачного!

Схожі рецепти