Кугель
(покроковий рецепт з фото)
Кугель - це така литовська бабка, в якій головним інгредієнтом виступає картопля. Напевно, ви стикалися з подібними бюдамі, але навіть і не підозрювали, що це може так називатися.
Я описала, як приготувати Кугель. Візьмемо класичний рецепт, а там вже самі думайте, що можна поміняти на ваш смак. Пам'ятайте, що картопля, сметана та молоко - обов'язкові інгредієнти. Без них у вас швидше за вийде запіканка. Ще однією важливою умовою є дрібно натертий головний інгредієнт - картопля. Це важливо для того, щоб вийшла м'яка структура.
- Картопля - 2 кілограма
- Молоко - 200 мілілітрів
- Свинина - 250 грам
- Ріпчаста цибуля - 250 грам
- Крем - 250 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Майоран - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Кріп - За смаком
Свинину наріжте кубиками. Лук чистий і nashinkuyte. Обсмажте їх без масла до легкого золотистого кольору. Приправити сіллю і poperčite.
Kartoshku чистий, помийте і подрібніть на тертці. Закип'ятіть молоко, влийте його до картоплі.
Тепер в цю масу додайте сіль, перець, майоран і половину від загальної кількості обсмаження. Розігрійте духовку до 180 градусів.
Форму для запікання змастіть маслом, влийте в неї картопляну масу. Приберіть в духовку на півтори години.
Поки блюдо запікається, зробіть соус. Частину, що залишилася обсмажування підігрійте зі сметаною і подрібненим кропом на сковороді.
Готовий кугель подавайте в гарячому вигляді, полив його соусом. Смачного!