Гречана запіканка з індичкою
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва я вперше спробувала зовсім недавно, воно сподобалося всій моїй родині, і тепер, коли я хочу щось швидко приготувати на обід, сильно не заморочуючись, я готую гречану запіканку.
Плюс цієї страви також в тому, що воно ситне, але не принесе шкоди вашій фігурі. Тому готувати його можна часто. Також цей варіант підійде тим, чиї діти не люблять гречку і не хочуть її їсти. У вигляді ароматної запіканки вона сподобається абсолютно всім. Рецепт, як приготувати гречану запіканку з індичкою, дуже простий. Необхідно змішати заздалегідь відварену (або залишилася з учорашнього вечері) гречку, дрібно нарізану індичку і яєчно-вершкову суміш. Зверху все посипати морквою і цибулею (можна використовувати і інші овочі, наприклад, суміш заморожених).
- Гречка - 1 Склянка
- Філе індички - 300-350 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершки 20% - 50 мілілітрів
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Гречку відварити до готовності, трохи присолите.
Дрібно наріжте філе індички.
Додайте остигнула гречку.
Яйце змішайте з вершками і злегка збийте.
Вилийте яєчно-вершкову суміш у форму, додайте сіль і перець за смаком, гарненько перемішайте масу і розрівняйте.
Моркву натріть на дрібній тертці, а цибуля поріжте півкільцями. На гречку викладіть спершу морква, а потім цибулю (а можна і упереміш).
Готуйте запіканку в духовці при температурі 180 градусів 40-60 хвилин. Для мене індикатор готовності страви - це трохи пригоріла цибулю зверху. Згодна, індикатор сумнівний, але дуже дієвий
Ось такий виходить запіканка, якщо перекласти її на тарілку. Вона дуже смачна і ароматна. Пробуйте і приємного апетиту!