Гречана запіканка-суфле
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з гречаної крупи, виготовлена за типом суфле, це просте і в той же час незвичайне блюдо, рецепт якого виручить, коли необхідно знайти застосування каші, що залишилася від обіду або вечері.
При приготуванні цієї повітряної запіканки можна використовувати будь-які спеції і зелень за смаком. За бажанням можлива заміна вершкового масла соняшниковою або сметаною (1-2 ст. Л.).
- Гречана крупа - 150 грам (відварна)
- Яйця курячі - 2 штуки
- Цибулина - 1/4 частини (середнього розміру)
- Морква - 1/2 частини (середнього розміру)
- Часник - 1 зубчик
- Вершкове масло - 50 грам
Підготуйте всі необхідні продукти. При відсутності готової крупи зваріть її в підсоленій воді (співвідношення 1:1, 5) і дайте трохи охолонути. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, воно повинно бути м'яким.
Помістіть овочі в чашу блендера, подрібніть. Відокремте жовтки від білків. Додайте до овочів відварену крупу, жовтки і розм'якшене масло, з'єднайте компоненти в блендері.
В результаті повинна вийти однорідна маса, в яку можна на смак додати дрібку солі і спеції.
Решта білки збийте в міцну піну.
Частинами додаючи білки в гречану масу, змішайте всі компоненти, що входять до складу запіканки-суфле.
Викладіть отриману масу в форму для запікання. В разі, якщо форма не силіконова, а металева, то її необхідно змастити маслом і злегка присипати борошном або панірувальними сухарями.
Випікайте гречану запіканку-суфле при температурі 190 градусів протягом 30-35 хвилин до золотистого кольору. Подавайте блюдо в гарячому або холодному вигляді зі сметаною або улюбленим соусом.