Рецепт Запіканка гречана фото

Запіканка гречана
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Гречка
Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю, На сніданок
Гарячі страви, Запіканка

Гречка по праву вважається однією з найбільш корисних каш. Її часто використовують в дієтах і харчуванні малюків. Запіканка гречана - відмінна альтернатива відвареної каші, яка може злегка приїстися.

Запіканка гречана в домашніх умовах може бути з грибами, м'ясом або овочами. Даний рецепт не схожий на інші - пропоную зробити гречку з сиром.

1. Отже, для початку необхідно відварити в злегка підсоленій воді гречану крупу (води потрібно в два рази більше, ніж крупи). Потім дати їй настоятися трохи і охолонути.

2. Тим часом відправити у глибоку миску сир (можна брати знежирений) і вбити до нього 2 яйця. Додати трохи сметани і ретельно перемішати. Для отримання однорідної консистенції можна збити все міксером.

3. Коли каша охолола, додати її до сиру і перемішати. Збивати міксером вже не рекомендується, досить добре перешкодити ложкою.

4. Форму для запікання можна змастити маслом або застелити папером для випічки. Викласти отриману суміш і ретельно розрівняти.

5. Зробив, як зробити запіканку гречану ще смачніше? Потрібно приготувати заливку. Для цього змішати залишилася сметану з 1 яйцем і дрібкою солі. Акуратно вилити зверху і відправити форму в заздалегідь розігріту духовку на 35-40 хвилин.

Коли скоринка стане золотистою, запіканку можна діставати і подавати до столу.

  • Гречана крупа - 300 грам
  • Сир - 300 грам
  • Крем - 150-200 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
Запіканка гречана в домашніх умовах може бути з грибами, м'ясом або овочами. Даний рецепт не схожий на інші - пропоную зробити гречку з сиром.

1. Отже, для початку необхідно відварити в злегка підсоленій воді гречану крупу (води потрібно в два рази більше, ніж крупи). Потім дати їй настоятися трохи і охолонути.

2. Тим часом відправити у глибоку миску сир (можна брати знежирений) і вбити до нього 2 яйця. Додати трохи сметани і ретельно перемішати. Для отримання однорідної консистенції можна збити все міксером.

3. Коли каша охолола, додати її до сиру і перемішати. Збивати міксером вже не рекомендується, досить добре перешкодити ложкою.

4. Форму для запікання можна змастити маслом або застелити папером для випічки. Викласти отриману суміш і ретельно розрівняти.

5. Зробив, як зробити запіканку гречану ще смачніше? Потрібно приготувати заливку. Для цього змішати залишилася сметану з 1 яйцем і дрібкою солі. Акуратно вилити зверху і відправити форму в заздалегідь розігріту духовку на 35-40 хвилин.

Коли скоринка стане золотистою, запіканку можна діставати і подавати до столу.

Схожі рецепти