Запіканка з брокколі та сиром
(покроковий рецепт з фото)
Брокколі, як відомо, джерело вітамінів. Тим, хто піклується про свою фігуру, запіканка з брокколі та сиром в домашніх умовах - відмінна альтернатива овочам супів і низькокалорійним продуктам.
Хочете ситно повечеряти і не зіпсувати фігуру? Тоді зверніть увагу на класичний рецепт запіканки з брокколі та сиром - таке блюдо не залишить байдужим навіть найвибагливішого дієтолога. Брокколі містять в собі багато корисних вітамінів, тому вживайте суцвіття якомога частіше, особливо, якщо займаєтеся спортом. Готується запіканка швидко і не вимагає особливих кулінарних здібностей.
- Капуста брокколі - 400 грам
- Сухарі паніровочні - 10 грам
- Сир "фета" - 100 грам
- Яйця - 4 штуки
- Сіль і перець - За смаком
- Крем - 250 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложок
- Зелень - 20 грам
1. Я готувала за класичним рецептом запіканку з брокколі та сиром - вийшло дуже смачно. Інгредієнтів в рецепті не багато і всі вони дуже доступні.
2. Промийте брокколі та відваріть в злегка підсоленій воді не більше 10 хвилин.
3. Збийте яйця віночком або вилкою і в окремій ємності змішайте сметану і сир, а також додайте спеції.
4. Зелень наріжте і додайте до основної маси. По бажанню, можна притрусити паприкою.
5. Дуже важливо для запіканки вибрати форму. Головне, щоб блюдо не пригоріло і не пристало до країв. Я готувала запіканку з брокколі з сиром в домашніх умовах в скляній формі для запікання. Обов'язково змастіть краю соняшниковою олією і присипати панірувальними сухарями. Після цього, можна сміливо відправляти продукти в ємність для випікання. Суцвіття викладіть на дно, а зверху залийте сумішшю. По бажанню, можна притрусити все сиром "пармезан" . Краще подавати готову запіканку зі сметаною.