Запіканка з брокколі з сиром і яйцями
(покроковий рецепт з фото)
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На швидку руку, Корисний обід, Легка вечеря, На сніданок, Ситний сніданок
Прихильникам правильного харчування або просто любителям смачної і корисної їжі обов'язково припаде до смаку запіканка з брокколі з сиром і яйцями.
Ця запіканка виходить дійсно смачною. З одного боку, вона нагадує ніжний омлет, завдяки дуже м'якою структурі, а з іншої сторони - нагадує пиріг з заварного тіста, яке після випікання стає дуже щільним. Власне кажучи, цю запіканку можна готувати і з іншими овочами, але з брокколі виходить особливо смачно! Я поділюся з вами своїм улюбленим рецептом, як приготувати запіканку з брокколі з сиром і яйцями. Обов'язково спробуйте приготувати її і порадувати своїх рідних!
- Брокколі - 400 грам
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сир твердий - 120 грам
- Маргарин - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 немає. Ложки - в тісто, 0, 5 - в начинку)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Маргарин поріжте на шматочки, викладіть в кухлик і розтопіть на повільному вогні.
Не знімаючи з вогню, додайте борошно, добре розмішайте і доведіть до кипіння. Тісто у нас вийде схожим на заварне.
Дайте тесту злегка охолонути і додайте 2 яйця. Добре розмішайте до однорідного стану.
Твердий сир натріть на крупній тертці і додайте в тісто. Добре перемішайте.
Брокколі відварити в злегка підсоленій воді 5-7 хвилин, потім подрібніть і викладіть у форму для запікання.
Зверху равомерно розподіліть тісто. Надішліть пиріг в духовку на 15 хвилин (температура 180 градусів).
Пиріг готовий. Дайте йому охолонути в формі, потім викладіть на тарілку, поріжте на порційні шматки і прикрасьте зеленню і майонезом.
Смачного!