Пиріг з яйцями, сиром і беконом
(покроковий рецепт з фото)
Цей закусочний пиріг зробити досить просто, тому можете спекти такий до сніданку, до вечері або зробити до чаю, взяти з собою. Оцініть рецепт, як приготувати пиріг з яйцями, сиром і беконом.
Крім такої начинки можна використовувати різну зелень, овочі. Яйця підійдуть курячі або качині. Подавати пиріг можна теплим або вже остиглим. Він красиво і ефектно виглядає в розрізі. Смачно їсти його з чашкою чаю, кави або подати до перших і других страв.
- Кетчуп - 1/4 склянки
- Вустерширський соус - 1/8 склянки
- Тісто для пирога - 2 штуки (листи листкового тіста)
- Яйця - 12 штук
- Бекон - 3 скибочки
- Сир - 150-170 грам
- Вершки - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
1. Змішайте кетчуп і вустерширський соус, відставте миску в сторону.
2. Одне яйце розділіть на білок і жовток. Білок приберіть в сторону, жовток змішайте з вершками, також відставте в сторону.
3. Натріть сир на тертці, наріжте невеликими шматочками бекон. У форму для випічки викладіть 1 лист теста.
4. Вбийте сирі курячі яйця в форму з тестом, додайте білок, що залишився, нарізаний бекон.
5. Додайте суміш кетчупа і вустерширського соусу, сіль і перець, перемішайте акуратно, щоб не пошкодити жовтки.
6. Посипте начинку пирога тертим сиром.
7. Накрийте другою половиною тіста пиріг, кінець кліпу, зробіть по центру прорізи, щоб виходила пара під час випікання, змастіть сумішшю жовтка і вершків для отримання скоринки.
8. Запікайте пиріг в розігрітій до 200 градусів духовці близько 45-60 хвилин. Подавайте пиріг остиглим.