Суп з щавлю з плавленим сиром і яйцями
(покроковий рецепт з фото)
З приходом весни хочеться балувати себе і близьких легкими, апетитними супчиками з зеленню. Саме таким рецептом я хотіла б з вами поділитися. Недорогий, смачний і досить простий в процесі.
Хочу показати вам класний спосіб, як приготувати суп з щавлю з плавленим сиром і яйцями. При бажанні основою для нього може бути курячий або м'ясний бульйон, наприклад, щоб супчик був більш наваристим і ситним. Крім щавлю можна покласти пучок свіжого шпинату, буде дуже смачно. Що стосується овочів, то сміливо додавайте будь-які, які вам до душі. Перед подачею можна доповнити суп сухариками або сметаною, наприклад.
- Щавель - 1 пучок(+ шпинат за бажанням)
- Яйце - 3 штуки
- Картопля - 3 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Плавлений сирок - 1 штука
- Мал - 100 грам
- Сіль і перець - За смаком
1. Ось наш невеликий набір інгредієнтів. Яйця відразу ж поставте варитися круто.
2. У каструлю налийте воду і поставте на вогонь. Тим часом очистіть і наріжте кубиками картоплю.
3. Викладіть в каструлю картоплю і рис. Доведіть знову до кипіння, підсолити трохи і варіть на середньому вогні хвилин 10.
4. Подрібніть цибулю і моркву. Можна їх трохи обсмажити попередньо на сковороді або відразу ж відправити в каструлю.
5. У бульйон можна додати також трохи рослинного або вершкового масла. Варіть ще близько 5-7 хвилин.
6. Готові яйця остудіть трохи, очистіть і наріжте кубиками. Вимийте і подрібніть зелень.
7. Невеликими кубиками наріжте плавлений сирок.
8. Викладіть в каструлю зелень, сир і яйця. Посоліть додатково при необхідності і поперчіть за смаком. Дайте покипіти ще кілька хвилин, а після зніміть з вогню і залиште під кришкою хвилин на 15.