Грибний суп з плавленим сиром
(покроковий рецепт з фото)
Грибний суп уже сам по собі має дуже яскравий смак, але ще більше підкреслює його плавлений сир, роблячи дуже ніжним і ароматним. Я пропоную використовувати сир з добавками, щоб урізноманітнити смак.
Батьківщиною грибного супу вважається Франція кінця XVIII століття, потім традиція додавати в суп гриби поширилася по всій Європі. Грибний суп не втрачає своєї популярності і сьогодні. Господині додають різні види грибів в суп, але найкраще для цієї мети підходять все ж печериці. Вони швидко готуються і не вимагають додаткової підготовки. Їх можна просто очистити, порізати і відправити в каструлю. У Франції в грибний суп картопля не додають, але я пропоную зробити суп більш традиційним для нас і додати в нього всього кілька картоплин. Особливої пікантності супу додасть плавлений сир "папрікаш" .
- Картопля - 3-4 штук
- Печериці - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир Павленов "папрікаш" - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля, гриби і цибулю очистіть. Наберіть воду в каструльку об'ємом 2, 5 л і поставте на вогонь. Поки ми підготуємо всі інгредієнти, вода встигне закипіти.
Картопля поріжте на невеликі шматочки і відправте в киплячу воду.
Печериці подрібніть. Розмір шматочків вибирайте самі, мені подобаються середнього розміру шматочки грибів. Надішліть печериці до картоплі і варіть 15 хвилин.
Цибулину поріжте дрібними кубиками.
Обсмажте цибулю в невеликій кількості соняшникової олії і відправте в суп.
Плавлений сир "папрікаш" поріжте на невеликі кубики. Сир раджу брати якісний, щоб він добре розплавився. Можна взяти традиційний вершковий сир, але мені подобається плавлений сир з добавками, тоді суп отримує нові відтінки смаку.
Додайте сир в суп за 10 хвилин до готовності. Варіть до повного розчинення.
Грибний суп з плавленим сиром готовий. Насипте його в невеликі піали і подавайте до столу. Смачного!