Картопляна запіканка з брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Як добре, коли господиня думає про здоров'я своїх домочадців. Запам'ятайте: смажені блюда не бувають корисними. Тому будемо оздоровлювати раціон. Ось, як готується картопляна запіканка з брокколі.
Запіканка - це універсальне блюдо. За звичкою виникає образ солодкого запеченого сирка з рисом. Але існує безліч способів, як і з чого готувати цю страву. Запіканка - це частково піца, а почасти - пиріг. Тому як готую я її з того, що залишилося в холодильнику і на полицях. А плюс її в тому, що не потрібно використовувати тісто. Одні корисні інгредієнти і без канцерогенів.
- Картопля - 1 кілограм
- Брокколі - 400 грам
- Гриби - 200 грам
- Морква - 2 штуки
- Лук-пориста - 1 штука
- Сир - 50 грам
- Яйця - 3 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Чистимо картоплю і моркву. Нарізаємо їх кубиками. Тушкуємо в сковороді, каструлі, варимо в пароварці - як вам зручніше. На іншій сковороді обсмажуємо цибулю-порей. Підійде, само собою, і звичайний лук.
Свіжі гриби нарізаємо пластинами і обсмажуємо разом з цибулькою хвилин п'ять. Додаємо сіль, перець, будь-яку зелень за бажанням. У мене виявилася сушена петрушка.
Промиваємо брокколі. Поділяємо її на суцвіття і кладемо в закипаючу воду на п'ять хвилин. Можна також просто згасити в окремій сковороді з додаванням води. Щоб брокколі втратила колір, опустіть її в холодну воду після варіння.
Готові картопля і морква перетираємо ступкою. У мене є блендер, тому я закладаю овочі відразу з яйцями, додаю сіль, спеції і все розмелюю в пюрешку.
Пюре я викладаю в змащену маслом форму з високими краями. На пюре викладаємо шар брокколі з грибами та цибулею. Зверху все поливаю рештою пюре. Кладу зверху шматочки вершкового масла, щоб скоринка була ніжною і ароматною. Ставлю в духовку на 40 хвилин при температурі 160 градусів.
Через півгодини дістаємо запіканку. Посипаємо її зверху тертим сиром і ставимо допікати. Через десять хвилин все вже буде повністю готове. Сир розтікся і утворив скориночку, а вершкове масло знизу не дало йому затвердіти. Викладаю в тарілочку, поки блюдо гаряче. Смачного!