Рецепт Картопляна запіканка з брокколі фото

Картопляна запіканка з брокколі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Картопля , Брокколі
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Як добре, коли господиня думає про здоров'я своїх домочадців. Запам'ятайте: смажені блюда не бувають корисними. Тому будемо оздоровлювати раціон. Ось, як готується картопляна запіканка з брокколі.

Опис приготування:

Запіканка - це універсальне блюдо. За звичкою виникає образ солодкого запеченого сирка з рисом. Але існує безліч способів, як і з чого готувати цю страву. Запіканка - це частково піца, а почасти - пиріг. Тому як готую я її з того, що залишилося в холодильнику і на полицях. А плюс її в тому, що не потрібно використовувати тісто. Одні корисні інгредієнти і без канцерогенів.

  • Картопля - 1 кілограм
  • Брокколі - 400 грам
  • Гриби - 200 грам
  • Морква - 2 штуки
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Сир - 50 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
картопляна запіканка з брокколі - фото крок 1
Чистимо картоплю і моркву. Нарізаємо їх кубиками. Тушкуємо в сковороді, каструлі, варимо в пароварці - як вам зручніше. На іншій сковороді обсмажуємо цибулю-порей. Підійде, само собою, і звичайний лук.
картопляна запіканка з брокколі - фото крок 2
Свіжі гриби нарізаємо пластинами і обсмажуємо разом з цибулькою хвилин п'ять. Додаємо сіль, перець, будь-яку зелень за бажанням. У мене виявилася сушена петрушка.
картопляна запіканка з брокколі - фото крок 3
Промиваємо брокколі. Поділяємо її на суцвіття і кладемо в закипаючу воду на п'ять хвилин. Можна також просто згасити в окремій сковороді з додаванням води. Щоб брокколі втратила колір, опустіть її в холодну воду після варіння.
картопляна запіканка з брокколі - фото крок 4
Готові картопля і морква перетираємо ступкою. У мене є блендер, тому я закладаю овочі відразу з яйцями, додаю сіль, спеції і все розмелюю в пюрешку.
картопляна запіканка з брокколі - фото крок 5
Пюре я викладаю в змащену маслом форму з високими краями. На пюре викладаємо шар брокколі з грибами та цибулею. Зверху все поливаю рештою пюре. Кладу зверху шматочки вершкового масла, щоб скоринка була ніжною і ароматною. Ставлю в духовку на 40 хвилин при температурі 160 градусів.
картопляна запіканка з брокколі - фото крок 6
Через півгодини дістаємо запіканку. Посипаємо її зверху тертим сиром і ставимо допікати. Через десять хвилин все вже буде повністю готове. Сир розтікся і утворив скориночку, а вершкове масло знизу не дало йому затвердіти. Викладаю в тарілочку, поки блюдо гаряче. Смачного!

Схожі рецепти