Запіканка з брокколі і фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Хочу з вами поділитися смачним, ситним і простим стравою. Зараз розповім вам про те, як приготувати запіканку з брокколі і фаршем. А це, повірте мені, неймовірно просто і швидко!
Коли я раніше говорила своїм дітям "запіканка", то вони дуже негативно реагували. Мотали головою і згадували столову з яйцем, яка зовсім не подобалася. Але тепер вони її полюбили, і все завдяки тому, що я по-новому піднесла це гаряче. Воно прекрасно поєднується з м'якими соусами, за типом сметанного.
- Брокколі - 300 грам
- Фарш - 300 грам
- Твердий сир - 150 грам
- Яйце - 4 штуки
- Молоко - 150 мілілітрів
- Вершки - 3 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Мелений мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Закип'ятіть підсолену воду, відваріть в ній брокколі протягом 5 хвилин. Потім злийте цю воду і помістіть овоч в крижану. Дайте стекти всій воді. Разморозьте фарш.
Нагрейте духовку до 200 градусів. Приготуйте тісто. Збийте яйце, влийте молоко з вершками. Далі - гірчицю, просійте борошно, всипте мускатний горіх, перець і сіль. Натрій 2/3 сиру в тісто. Все добре перемішайте.
Змастіть форму для випічки рослинним маслом. Викладіть в неї фарш, потім - брокколі. Залийте тестом, а зверху посипте сиром, що залишився.
Запікайте блюдо 40 хвилин, потім дайте йому трохи охолонути. Приємного вам апетиту!