Рецепт Запіканка по-неаполітанські фото

Запіканка по-неаполітанські
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо , Овочі , Макарони , Фарш
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Запіканка
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Запіканка по-неаполітанські - це по суті лазіння, тільки замість спеціальних листів використовуються макарони піні або маккероні. Коли хочеться лазаньї, а листів немає, не відмовляйте собі в задоволенні!

Опис приготування:

Для того щоб приготувати запіканку по-неаполітанські, можна взяти будь-який фарш на ваш розсуд. Якщо ви не думаєте про дієту, то спробуйте використовувати суміш з яловичого і свинячого фаршу в пропорції 50 з 50. Для початку приготуйте овочеву начинку з фаршем, потім приготуйте соус бешамель і відваріть макарони до стану аль денте. Пару хвилин на складання запіканки і 20 хвилин в духовці, смачна страва італійської кухні у вас на столі.

  • Фарш яловичий - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Селера стебло - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Томати у власному соку - 200 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Макарони піні - 150 грам
  • Сир пармезан - 100 грам
  • Сіль - 1 За смаком
  • Перець мелений - 1 За смаком
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
  • Молоко - 400 мілілітрів
  • Базилік свіжий - 1 пучок
  • Оливкова олія - 5 Ст. Ложок
запіканка по-неаполітанські - фото крок 1
Для початку підготуйте всі інгредієнти.
запіканка по-неаполітанські - фото крок 2
Очистіть і наріжте цибулю.
запіканка по-неаполітанські - фото крок 3
Наріжте стебло селери.
запіканка по-неаполітанські - фото крок 4
Моркву натріть на дрібній тертці.
запіканка по-неаполітанські - фото крок 5
Обсмажуйте цибулю на рослинній олії протягом 2 хвилин.
запіканка по-неаполітанські - фото крок 6
Додайте до цибулі селера і обсмажуйте ще 2 хвилини.
запіканка по-неаполітанські - фото крок 7
Додайте натерту моркву і обсмажуйте всі разом ще одну хвилину. Обсмажені овочі відставте в сторону.
запіканка по-неаполітанські - фото крок 8
Фарш обсмажте на олії. Коли рідина випущена м'ясом впоратися, зніміть сковороду з вогню.
запіканка по-неаполітанські - фото крок 9
З'єднайте фарш з овочами.
запіканка по-неаполітанські - фото крок 10
Подрібніть помідори.
запіканка по-неаполітанські - фото крок 11
Поверніть фарш з овочами на вогонь і додайте нарізані помідори разом з соком. Гасіть поки зайва рідина не випарується, близько 15 хвилин.
запіканка по-неаполітанські - фото крок 12
В кінці приготування додайте подрібнений часник, сіль і перець за смаком.
запіканка по-неаполітанські - фото крок 13
Тепер приготуйте соус бешамель. Для цього в сотейнику розпустіть вершкове масло і злегка обсмажте в ньому борошно.
запіканка по-неаполітанські - фото крок 14
Потім поступово додайте тепле молоко, безперервно помішуючи віночком. Як тільки соус починає загусати, додавайте наступну порцію молока. В кінці додайте сіль і, по бажанню, натріть мускатний горіх.
запіканка по-неаполітанські - фото крок 15
Поки готується соус, відваріть макарони в киплячій підсоленій воді, на дві хвилини менше, ніж вказано на упаковці. У готові макарони додайте оливкову олію і перемішайте.
запіканка по-неаполітанські - фото крок 16
На дно форм для запікання налийте по одному ополоник соусу бешамель.
запіканка по-неаполітанські - фото крок 17
Викладіть макарони поверх соусу рівним шаром.
запіканка по-неаполітанські - фото крок 18
Зверху макаронів викладіть фарш з овочами.
запіканка по-неаполітанські - фото крок 19
Зверху фаршу налийте трохи соусу бешамель.
запіканка по-неаполітанські - фото крок 20
Присипте невеликою кількістю натертого пармезану.
запіканка по-неаполітанські - фото крок 21
Зверху викладіть ще один шар макаронів.
запіканка по-неаполітанські - фото крок 22
Додайте, що залишився соус бешамель.
запіканка по-неаполітанські - фото крок 23
Зверху запіканки розподіліть натертий пармезан.
запіканка по-неаполітанські - фото крок 24
Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин. Готову страву посипати свіжим базиліком. Подавайте відразу ж, це блюдо смачніше в гарячому вигляді.
Смачного!

Схожі рецепти