Запіканка по-неаполітанські
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка по-неаполітанські - це по суті лазіння, тільки замість спеціальних листів використовуються макарони піні або маккероні. Коли хочеться лазаньї, а листів немає, не відмовляйте собі в задоволенні!
Для того щоб приготувати запіканку по-неаполітанські, можна взяти будь-який фарш на ваш розсуд. Якщо ви не думаєте про дієту, то спробуйте використовувати суміш з яловичого і свинячого фаршу в пропорції 50 з 50. Для початку приготуйте овочеву начинку з фаршем, потім приготуйте соус бешамель і відваріть макарони до стану аль денте. Пару хвилин на складання запіканки і 20 хвилин в духовці, смачна страва італійської кухні у вас на столі.
- Фарш яловичий - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Селера стебло - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Томати у власному соку - 200 грам
- Часник - 2 зубчики
- Макарони піні - 150 грам
- Сир пармезан - 100 грам
- Сіль - 1 За смаком
- Перець мелений - 1 За смаком
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 400 мілілітрів
- Базилік свіжий - 1 пучок
- Оливкова олія - 5 Ст. Ложок

Для початку підготуйте всі інгредієнти.

Очистіть і наріжте цибулю.

Наріжте стебло селери.

Моркву натріть на дрібній тертці.

Обсмажуйте цибулю на рослинній олії протягом 2 хвилин.

Додайте до цибулі селера і обсмажуйте ще 2 хвилини.

Додайте натерту моркву і обсмажуйте всі разом ще одну хвилину. Обсмажені овочі відставте в сторону.

Фарш обсмажте на олії. Коли рідина випущена м'ясом впоратися, зніміть сковороду з вогню.

З'єднайте фарш з овочами.

Подрібніть помідори.

Поверніть фарш з овочами на вогонь і додайте нарізані помідори разом з соком. Гасіть поки зайва рідина не випарується, близько 15 хвилин.

В кінці приготування додайте подрібнений часник, сіль і перець за смаком.

Тепер приготуйте соус бешамель. Для цього в сотейнику розпустіть вершкове масло і злегка обсмажте в ньому борошно.

Потім поступово додайте тепле молоко, безперервно помішуючи віночком. Як тільки соус починає загусати, додавайте наступну порцію молока. В кінці додайте сіль і, по бажанню, натріть мускатний горіх.

Поки готується соус, відваріть макарони в киплячій підсоленій воді, на дві хвилини менше, ніж вказано на упаковці. У готові макарони додайте оливкову олію і перемішайте.

На дно форм для запікання налийте по одному ополоник соусу бешамель.

Викладіть макарони поверх соусу рівним шаром.

Зверху макаронів викладіть фарш з овочами.

Зверху фаршу налийте трохи соусу бешамель.

Присипте невеликою кількістю натертого пармезану.

Зверху викладіть ще один шар макаронів.

Додайте, що залишився соус бешамель.

Зверху запіканки розподіліть натертий пармезан.

Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин. Готову страву посипати свіжим базиліком. Подавайте відразу ж, це блюдо смачніше в гарячому вигляді.
Смачного!
Смачного!