Різотто по-неаполітанські
(покроковий рецепт з фото)
Набридла звичайна рисова каша? пропонуємо рецепт, як приготувати різотто по-неаполітанські. Читайте покроковий рецепт і пробуйте приготувати самостійно, виходить смачне і оригінальне блюдо.
Способів приготування різотто дуже багато, можна приготувати з овочами, м'ясом або морепродуктами, все залежить від вашого бажання і наявності необхідних продуктів. Можна додати страві насичений смак спеціями або зробити його ніжним. У кожної господині є свій улюблений спосіб приготування різотто, А якщо ні, то пропонуємо спробувати дуже смачний і цікавий.
- Мал - 150 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морепродукти - 150 грам (у мене готовий заморожений набір (креветки, мідії, кальмар))
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Шафран - За смаком
- Біле сухе вино - 100 мілілітрів
- Рибний бульйон - 500 мілілітрів
1. Чистимо і нарізаємо цибулину, готуємо інші необхідні інгредієнти.
2. На сковороді нагріваємо оливкова олія і вершкове масло. Кидаємо на розігріту сковороду цибулю і трохи обсмажуємо. Рис добре промиваємо і відправляємо його на сковороду до цибулі, підсмажуємо рис близько трьох хвилин, поки він стане прозорим.
3. До рису на сковороді додаємо трохи шафрану.
4. Додаємо на сковороду вино і смажимо, поки рис не вбере його. Закип'ятити бульйон і вливаємо його порціями в рис, кожна порція повинна повністю вбратися рисом.
5. Морепродукти можна брати свіжі або заморожені. В даному випадку другий варіант, розморожуємо їх і ретельно все промиваємо.
6. Додаємо морський коктейль до рису і готуємо ще п'ять хвилин.
7. Після чого блюдо повністю готове, його можна подавати до столу. Смачного!