Рецепт Різотто по-неаполітанські фото

Різотто по-неаполітанські
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Крупи , Мал
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Різотто
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 40 хв.

Набридла звичайна рисова каша? пропонуємо рецепт, як приготувати різотто по-неаполітанські. Читайте покроковий рецепт і пробуйте приготувати самостійно, виходить смачне і оригінальне блюдо.

Опис приготування:

Способів приготування різотто дуже багато, можна приготувати з овочами, м'ясом або морепродуктами, все залежить від вашого бажання і наявності необхідних продуктів. Можна додати страві насичений смак спеціями або зробити його ніжним. У кожної господині є свій улюблений спосіб приготування різотто, А якщо ні, то пропонуємо спробувати дуже смачний і цікавий.

  • Мал - 150 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Морепродукти - 150 грам (у мене готовий заморожений набір (креветки, мідії, кальмар))
  • Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Шафран - За смаком
  • Біле сухе вино - 100 мілілітрів
  • Рибний бульйон - 500 мілілітрів
різотто по-неаполітанські - фото крок 1
1. Чистимо і нарізаємо цибулину, готуємо інші необхідні інгредієнти.
різотто по-неаполітанські - фото крок 2
2. На сковороді нагріваємо оливкова олія і вершкове масло. Кидаємо на розігріту сковороду цибулю і трохи обсмажуємо. Рис добре промиваємо і відправляємо його на сковороду до цибулі, підсмажуємо рис близько трьох хвилин, поки він стане прозорим.
різотто по-неаполітанські - фото крок 3
3. До рису на сковороді додаємо трохи шафрану.
різотто по-неаполітанські - фото крок 4
4. Додаємо на сковороду вино і смажимо, поки рис не вбере його. Закип'ятити бульйон і вливаємо його порціями в рис, кожна порція повинна повністю вбратися рисом.
різотто по-неаполітанські - фото крок 5
5. Морепродукти можна брати свіжі або заморожені. В даному випадку другий варіант, розморожуємо їх і ретельно все промиваємо.
різотто по-неаполітанські - фото крок 6
6. Додаємо морський коктейль до рису і готуємо ще п'ять хвилин.
різотто по-неаполітанські - фото крок 7
7. Після чого блюдо повністю готове, його можна подавати до столу. Смачного!

Схожі рецепти