Яйця по-неаполітанські
(покроковий рецепт з фото)
Яйця по-неаполітанські - це дуже смачний, ситний сніданок для всієї родини, Котрий, до того ж, швидко готується. Не лякайтеся назви: інгредієнти дуже прості!
Пропоную вашій увазі рецепт приготування яєць по-неаполітанські! Блюдо виходить дуже смачне і поживне, а готується без великих зусиль - а це саме те, що потрібно на початку дня. Зізнатися, не впевнена що неаполітанці снідають саме так, проте в кулінарному журналі цей рецепт чомусь назвали саме так. Ну, їм видніше
- Яйця - 4 штуки (курячі)
- Мал - 1 Склянка
- Вода - 3 склянки
- Часник - 5 зубчиків
- Шинка - 150 грам
- Консервований горошок - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Мал промиваємо під проточною водою. Вода в підсумку повинна бути прозорою.
2. Промитий рис висипаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варимо на середньому вогні. Коли вода закипить, знімаємо піну і зменшуємо вогонь. Солимо до смаку і варимо рис до готовності, періодично помішуючи. Вся вода повинна випарується. Коли рис звариться, зливаємо воду, накриваємо каструлю кришкою і даємо рису гарненько пропарити, а потім охолонути.
3. Тим часом видавлюємо часник за допомогою «чеснокодавкі».
4. Нарізаємо шинку досить дрібними шматочками.
5. У форму для запікання викладаємо відварений рис, часник, шинку і вершкове масло кімнатної температури. Солимо, перчим. Перемішуємо всі компоненти, після чого вбиваємо яйця. Можна також додати консервований зелений горошок. Відправляємо всю цю красу в розігріту духовку і запікаємо 10 хвилин при температурі 170-180 градусів.
6. Готову страву можна посипати тертим сиром і прикрасити дрібно нарізаною зеленню. Смачного!