Рецепт Яйця по-неаполітанські фото

Яйця по-неаполітанські
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Яйця, Крупи
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Вагітним і годуючим
На сніданок, Ситний сніданок

Яйця по-неаполітанські - це дуже смачний, ситний сніданок для всієї родини, Котрий, до того ж, швидко готується. Не лякайтеся назви: інгредієнти дуже прості!

Пропоную вашій увазі рецепт приготування яєць по-неаполітанські! Блюдо виходить дуже смачне і поживне, а готується без великих зусиль - а це саме те, що потрібно на початку дня. Зізнатися, не впевнена що неаполітанці снідають саме так, проте в кулінарному журналі цей рецепт чомусь назвали саме так. Ну, їм видніше

  • Яйця - 4 штуки (курячі)
  • Мал - 1 Склянка
  • Вода - 3 склянки
  • Часник - 5 зубчиків
  • Шинка - 150 грам
  • Консервований горошок - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
яйця по-неаполітанські - фото крок 1
1. Мал промиваємо під проточною водою. Вода в підсумку повинна бути прозорою.
яйця по-неаполітанські - фото крок 2
2. Промитий рис висипаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варимо на середньому вогні. Коли вода закипить, знімаємо піну і зменшуємо вогонь. Солимо до смаку і варимо рис до готовності, періодично помішуючи. Вся вода повинна випарується. Коли рис звариться, зливаємо воду, накриваємо каструлю кришкою і даємо рису гарненько пропарити, а потім охолонути.
яйця по-неаполітанські - фото крок 3
3. Тим часом видавлюємо часник за допомогою «чеснокодавкі».
яйця по-неаполітанські - фото крок 4
4. Нарізаємо шинку досить дрібними шматочками.
яйця по-неаполітанські - фото крок 5
5. У форму для запікання викладаємо відварений рис, часник, шинку і вершкове масло кімнатної температури. Солимо, перчим. Перемішуємо всі компоненти, після чого вбиваємо яйця. Можна також додати консервований зелений горошок. Відправляємо всю цю красу в розігріту духовку і запікаємо 10 хвилин при температурі 170-180 градусів.
яйця по-неаполітанські - фото крок 6
6. Готову страву можна посипати тертим сиром і прикрасити дрібно нарізаною зеленню. Смачного!

Схожі рецепти