Паста з картоплею по-неаполітанські
(покроковий рецепт з фото)
Не дивуйтесь, це дійсно справжній, автентичний італійський рецепт, і відноситься він до багатої неаполітанської кухні. Дивіться рецепт пасти з картоплею по-неаполітанські.
Вважається, що ця паста - «Комфортне», насичує страву, яке зігріє вас в непогожий день. А готується воно простіше простого, спробуйте - і будете готувати його часто, тому що це дуже смачно.
- Паста будь-яка - 170 грам (коротка)
- Картопля - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Морква - 1/2 штуки
- Стебло селери - 1/2 штуки
- Бекон - 1 скибочку
- Помідори черрі - 5 штук
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Пармезан тертий - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Всі овочі почистіть, промийте під прохолодною проточною водою. У казанчіке або товстостінній глибокій сковороді нагрійте 3 ст. L. Оливкового масла, покладіть нарізаний дрібними кубиками ріпчасту цибулю, морква, селера і бекон. Обсмажуйте всі разом протягом 2-3 хвилин, перемішуючи, до золотистого кольору. Додайте нарізані помідори і обсмажують, поки не випарується майже вся волога.
2. Додайте картоплю, нарізаний невеликими кубиками, приправте сіллю, чорним перцем і обсмажують всі разом кілька хвилин, до золотистого кольору картоплі.
3. Влийте окріп, щоб тільки покрити вміст казанчік, доведіть до кипіння, додайте тертий пармезан і варіть близько 20 хвилин на слабкому вогні під кришкою до готовності картоплі.
4. Поставте варитися макарони, але варіть їх на 5 хвилин менше, ніж зазначено в інструкції на упаковці. Злийте воду, перекладіть макарони в картопляний соус і доведіть блюдо до готовності. Подавайте пасту з картоплею гарячої. Смачного!