Запечені яловичі реберця
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт запечених яловичих реберець - в допомогу кожному, хто хоче приготувати щось надзвичайно смачне. Виходить ситне, смачне і гарне блюдо. Подається з будь-яким гарніром.
Я знала, що існує в якихось кулінарних книгах таке блюдо. Але через чотири години готування мене до нього не тягнуло. І вперше я побачила його, готовим, красивим, і за словами тих, хто це їв, смачним - в кінофільмі! І вирішила, що 3 години в духовці - це не так уже й страшно. Тому зважилася і приготувала. Всі домашні залишилися задоволені! І тепер я часто використовую цей нехитрий рецепт запечених яловичих реберець - рятує як в будні дні, так і коли потрібно накрити святковий стіл.
- Яловичі реберця - 6 штук (я готувала на вечерю з друзями. Ви можете взяти стільки реберець, скільки хочете. Спосіб приготування від кількості не поміняється. )
- Чилі - 2 чайних ложки (бажано крупно посічену приправу. )
- Морська сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 3 чайних ложки
- Чорний перець горошком - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Картопля - 5-6 штук (середньої величини. Ви так само можете взяти стільки, скільки потрібно саме вам. )
- Пучок зелені - 1 штука (зелень виберіть за смаком. Я люблю кріп і петрушку.)
Підготуйте всі інгредієнти.
Змішайте спеції, залийте їх оливковою олією і перемішайте.
Підготуйте реберця. Змастіть їх отриманим маринадом і викладіть на деко. Запікайте їх в розігрітій духовці на слабкому вони (140 градусів) близько 3, 5 годин.
Тепер гарнір. Нарубаєте зелень.
Наріжте картоплю часточками і посипте зеленню. Викладіть у форму для запікання. Поставте в духовку за 20 хвилин до того, як приготуються реберця. Збільште вогонь до 220 градусів. Картопля і реберця підійдуть одночасно.
Смачного!