Рецепт Запечені яловичі ребра фото

Запечені яловичі ребра
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Яловичина, Часник, Цибуля, Реберця
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження
Гарячі страви

Якщо ви шукаєте м'ясну страву на святковий стіл, може, вам сподобається цей рецепт, як приготувати запечені яловичі ребра. Ситне, соковите і неймовірно смачне м'ясо, що підійде до будь-якого гарніру.

М'ясо не варто подавати відразу ж після запікання, залиште його ненадовго, щоб воно відпочило, так воно буде тільки смачніше і соковитіше. Можете подати його з традиційним картопляним гарніром, з печеними овочами або овочами на пару. Ця страва не тільки смачне, воно також прикрасить ваш стіл.

  • Яловичі ребра - 4, 5-5 кілограма
  • Цибуля - 3 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Часник - 12 зубчиків
  • Чебрець - 12 штук
  • Розмарин - 12 штук
  • Оливкова олія - 6 чайних ложок
запечені яловичі ребра - фото крок 1
1. Очистіть цибулю і наріжте його крупно. Візьміть форму для запікання з сіткою, половина портів навантаження під сіткою, другу - з.
запечені яловичі ребра - фото крок 2
2. Очистіть і подрібніть часник, чебрець, розмарин, змішайте з оливковою олією, сіллю і меленим перцем.
запечені яловичі ребра - фото крок 3
3. Вимийте м'ясо і натріть його приготовленої сумішшю з спецій, викладіть м'ясо на решітку в форму для запікання. Накрийте форму плівкою і відправте на 8 годин в холодильник. Дістаньте м'ясо і залиште його при кімнатній температурі на 2 годину, щоб воно нагрілося.
запечені яловичі ребра - фото крок 4
4. Надішліть м'ясо в розігріту до 230 градусів духовку на нижній рівень на 30 хвилин, потім дістаньте м'ясо і влийте в форму 0, 5 склянки води, щоб не згорів цибулю. Запікайте ще 30 хвилин. Зменшіть вогонь до 180 градусів і запікайте ще 90-120 хвилин, доливаючи воду в форму кожні 30-40 хвилин. Якщо м'ясо почало горіти, накрийте його фольгою. Дістаньте готове м'ясо і залиште його на 15-20 хвилин, потім наріжте і подавайте.

Схожі рецепти