Запечені яловичі ребра
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви шукаєте м'ясну страву на святковий стіл, може, вам сподобається цей рецепт, як приготувати запечені яловичі ребра. Ситне, соковите і неймовірно смачне м'ясо, що підійде до будь-якого гарніру.
М'ясо не варто подавати відразу ж після запікання, залиште його ненадовго, щоб воно відпочило, так воно буде тільки смачніше і соковитіше. Можете подати його з традиційним картопляним гарніром, з печеними овочами або овочами на пару. Ця страва не тільки смачне, воно також прикрасить ваш стіл.
- Яловичі ребра - 4, 5-5 кілограма
- Цибуля - 3 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Часник - 12 зубчиків
- Чебрець - 12 штук
- Розмарин - 12 штук
- Оливкова олія - 6 чайних ложок
1. Очистіть цибулю і наріжте його крупно. Візьміть форму для запікання з сіткою, половина портів навантаження під сіткою, другу - з.
2. Очистіть і подрібніть часник, чебрець, розмарин, змішайте з оливковою олією, сіллю і меленим перцем.
3. Вимийте м'ясо і натріть його приготовленої сумішшю з спецій, викладіть м'ясо на решітку в форму для запікання. Накрийте форму плівкою і відправте на 8 годин в холодильник. Дістаньте м'ясо і залиште його при кімнатній температурі на 2 годину, щоб воно нагрілося.
4. Надішліть м'ясо в розігріту до 230 градусів духовку на нижній рівень на 30 хвилин, потім дістаньте м'ясо і влийте в форму 0, 5 склянки води, щоб не згорів цибулю. Запікайте ще 30 хвилин. Зменшіть вогонь до 180 градусів і запікайте ще 90-120 хвилин, доливаючи воду в форму кожні 30-40 хвилин. Якщо м'ясо почало горіти, накрийте його фольгою. Дістаньте готове м'ясо і залиште його на 15-20 хвилин, потім наріжте і подавайте.