Ребра, запечені з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування ребер з запеченими овочами. Дуже добре для приготування цієї страви, до ребер, підходить картопля.
Ребра - дуже хороший вибір. М'ясо на них завжди жирне в міру і м'яке, що робить його смачним і соковитим. Рецепт містить приготування і гарніру і основного блюда.
- Листя розмарину - 1/2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 70 мілілітрів
- Чорний перець - 1/2 чайних ложки
- Грудинка яловича - 1 кілограм
- Чебрець - 3 грами
- Бульйон - 300 мілілітрів
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Картопля - 500 грам
1. М'ясо промиваємо, просушуємо і нарізаємо на шматочки. У сковороді розігріваємо олію і з усіх боків обсмажуємо.
2. Заливаємо бульйоном і тушкуємо приблизно 40 хвилин, перчим, солимо і додаємо листочки розмарину і тушкуємо ще хвилин 20. Розбавлена водою рідина, яка стала після запікання м'яса, буде відмінним бульйоном.
3. Чистим картофель, моєму і ріжемо кубиками. У сковороді розігріваємо олію і кидаємо туди картоплю, обсмажуємо. Додаємо свіже листя кмину, перчимо і солимо. Чи не повністю готову картоплю викладаємо у форму.
4. Овочі миємо, чистимо і нарізаємо кубиками (баклажан, солодкий перець, цукіні). Видавлений часник додаємо на сковороду. В часник додаємо баклажани. Потім додаємо солодкий перець, обсмажуємо хвилини дві. Так само і цукіні. Готуємо томати, очищаємо і натираємо на крупну тертку.
5. Додаємо в овочі томати, дрібно нарізаємо орегано і хвилин 10 тушкуємо на маленькому вогні.
6. На верх картоплі викладаємо овочі, потім ребра і додаємо бульйону приблизно 150 мл.