Рецепт Запечені кабачки фото

Запечені кабачки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Печені овочі - смачна закуска або гарнір до м'яса, рибі. Ви можете запекти їх з ароматними травами, вершковим або оливковою олією. Сьогодні зробимо овочі за рецептом, як приготувати запечені кабачки.

Опис приготування:

Не бачу сенсу возитися з обсмажуванням кабачків, адже вони споживають велику кількість масла, і вже не назвеш їх дієтичними. Запечені овочі гарні в холодному або в теплому вигляді. Їх можна посипати сиром перед подачею або під час запікання. Використовуйте будь-які спеції за смаком.

  • Кабачки - 2 штуки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Базилік - 1 Ст. Ложка
  • Пармезан - 50 грам
  • Сіль, чорний мелений перець - За смаком
1
Вимийте кабачки під проточною водою, потім витріть серветками, розріжте кожен кружечками завтовшки близько 5 міліметрів або ще тонше (тут за бажанням).
2
Розтопити вершкове масло і змішайте з базиліком (або іншими травами). Деко застеліть пергаментом.
3
Викладіть шматочки в один шар і полийте сумішшю масла і трав, додайте трохи солі, чорного меленого перцю. Посипте тертим сиром.
4
Надішліть кабачки в духовку і запікайте 35-45 хвилин при 180 градусах.
5
Перекладіть запечені кабачки на тарілку. Можете відразу подавати до столу або почекайте до їх охолодження. Зберігайте готову страву в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти