Рецепт Запечене м'ясо з корицею і приправами фото

Запечене м'ясо з корицею і приправами
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо, Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Якщо ви не уявляєте процес приготування їжі без всіляких ароматних спецій, то цей варіант м'ясної страви напевно доведеться вам до смаку. Запам'ятовуйте рецепт, повторіть його на своїй кухні.

Хотілося б поділитися з вами нескладним, але дуже класним варіантом, як приготувати запечене м'ясо з корицею і приправами. Від аромату і смаку цієї страви "зійдуть з розуму" навіть досвідчені гурмани. В даному випадку використовується яловичина, але ви можете таким же чином запекти і свинину. Що стосується набору спецій, то ви завжди можете змінити його, підлаштовуючи рецепт під свій смак. Соус на основі лука і перцю для любителів гостренького, так що додавайте його по чуть-чуть.

  • Яловичина - 1.5 кілограма (можна взяти і свинину)
  • Сіль - 1.5 чайних ложки
  • Сік лимона - 3 чайних ложки (або лайма)
  • Часник - 2 чайних ложки (або часникова паста)
  • Гвоздика - 15 штук
  • Обкладинка - 1 штука (близько 7 см.)
  • Перець горошком - 30 штук
  • Кмин - 1/2 чайних ложки
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Цибулина - 2 штуки
  • Гострий перець - За смаком
запечене м'ясо з корицею і приправами - фото крок 1
1. М'ясо вимийте, очистіть при необхідності від плівок або зайвого жиру і обсушити.
запечене м'ясо з корицею і приправами - фото крок 2
2. Щоб яловичина краще просочилася маринадом і швидше запікалася, можна нарізати її на 3-4 великих шматочка.
запечене м'ясо з корицею і приправами - фото крок 3
3. Підготуйте все приправи, які ви будете використовувати.
запечене м'ясо з корицею і приправами - фото крок 4
4. Подрібніть все до однорідності.
запечене м'ясо з корицею і приправами - фото крок 5
5. Викладіть маринад в м'ясо, акуратно розподіліть його рівномірно і приберіть в холодильник на ніч, щоб яловичина добре просочилася смаками і ароматами.
запечене м'ясо з корицею і приправами - фото крок 6
6. Після викладіть м'ясо у жароміцних форму, змастивши її чуточкой масла. Накрийте фольгою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Залежно від розміру шматочка, запікається м'ясо від 1.5 до 3 годин приблизно.
запечене м'ясо з корицею і приправами - фото крок 7
7. Якщо ви хочете зробити гострий соус для подачі, то підготуйте перці.
запечене м'ясо з корицею і приправами - фото крок 8
8. Очистіть і подрібніть цибулю.
запечене м'ясо з корицею і приправами - фото крок 9
9. У невеликій кількості масла обсмажити цибулю до прозорості. Приберіть вогонь до мінімуму, залиште цибулька нудитися.
запечене м'ясо з корицею і приправами - фото крок 10
10. Додайте перець і трохи бульйону (води). Нехай на повільному вогні нудиться, поки не випарується вся рідина, а соус не стане практично однорідним.
запечене м'ясо з корицею і приправами - фото крок 11
11. Готове м'ясо дістаньте з духовки, полийте соусом, а потім наріжте невеликими шматочками. Подавайте до столу з улюбленим гарніром.
Смачного!

Схожі рецепти