Запечене м'ясо з корицею і приправами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не уявляєте процес приготування їжі без всіляких ароматних спецій, то цей варіант м'ясної страви напевно доведеться вам до смаку. Запам'ятовуйте рецепт, повторіть його на своїй кухні.
Хотілося б поділитися з вами нескладним, але дуже класним варіантом, як приготувати запечене м'ясо з корицею і приправами. Від аромату і смаку цієї страви "зійдуть з розуму" навіть досвідчені гурмани. В даному випадку використовується яловичина, але ви можете таким же чином запекти і свинину. Що стосується набору спецій, то ви завжди можете змінити його, підлаштовуючи рецепт під свій смак. Соус на основі лука і перцю для любителів гостренького, так що додавайте його по чуть-чуть.
- Яловичина - 1.5 кілограма (можна взяти і свинину)
- Сіль - 1.5 чайних ложки
- Сік лимона - 3 чайних ложки (або лайма)
- Часник - 2 чайних ложки (або часникова паста)
- Гвоздика - 15 штук
- Обкладинка - 1 штука (близько 7 см.)
- Перець горошком - 30 штук
- Кмин - 1/2 чайних ложки
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Цибулина - 2 штуки
- Гострий перець - За смаком
1. М'ясо вимийте, очистіть при необхідності від плівок або зайвого жиру і обсушити.
2. Щоб яловичина краще просочилася маринадом і швидше запікалася, можна нарізати її на 3-4 великих шматочка.
3. Підготуйте все приправи, які ви будете використовувати.
4. Подрібніть все до однорідності.
5. Викладіть маринад в м'ясо, акуратно розподіліть його рівномірно і приберіть в холодильник на ніч, щоб яловичина добре просочилася смаками і ароматами.
6. Після викладіть м'ясо у жароміцних форму, змастивши її чуточкой масла. Накрийте фольгою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Залежно від розміру шматочка, запікається м'ясо від 1.5 до 3 годин приблизно.
7. Якщо ви хочете зробити гострий соус для подачі, то підготуйте перці.
8. Очистіть і подрібніть цибулю.
9. У невеликій кількості масла обсмажити цибулю до прозорості. Приберіть вогонь до мінімуму, залиште цибулька нудитися.
10. Додайте перець і трохи бульйону (води). Нехай на повільному вогні нудиться, поки не випарується вся рідина, а соус не стане практично однорідним.
11. Готове м'ясо дістаньте з духовки, полийте соусом, а потім наріжте невеликими шматочками. Подавайте до столу з улюбленим гарніром.
Смачного!
Смачного!