Рецепт Запечене м'ясо з корицею і приправами фото

Запечене м'ясо з корицею і приправами
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Якщо ви не уявляєте процес приготування їжі без всіляких ароматних спецій, то цей варіант м'ясної страви напевно доведеться вам до смаку. Запам'ятовуйте рецепт, повторіть його на своїй кухні.

Опис приготування:

Хотілося б поділитися з вами нескладним, але дуже класним варіантом, як приготувати запечене м'ясо з корицею і приправами. Від аромату і смаку цієї страви"зійдуть з розуму" навіть досвідчені гурмани. В даному випадку використовується яловичина, але ви можете таким же чином запекти і свинину. Що стосується набору спецій, то ви завжди можете змінити його, підлаштовуючи рецепт під свій смак. Соус на основі лука і перцю для любителів гостренького, так що додавайте його по чуть-чуть.

  • Яловичина - 1.5 кілограма (можна взяти і свинину)
  • Сіль - 1.5 чайних ложки
  • Сік лимона - 3 чайних ложки (або лайма)
  • Часник - 2 чайних ложки (або часникова паста)
  • Гвоздика - 15 штук
  • Обкладинка - 1 штука (близько 7 см.)
  • Перець горошком - 30 штук
  • Кмин - 1/2 чайних ложки
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Цибулина - 2 штуки
  • Гострий перець - За смаком
запечене м'ясо з корицею і приправами - фото крок 1
1. М'ясо вимийте, очистіть при необхідності від плівок або зайвого жиру і обсушити.
запечене м'ясо з корицею і приправами - фото крок 2
2. Щоб яловичина краще просочилася маринадом і швидше запікалася, можна нарізати її на 3-4 великих шматочка.
запечене м'ясо з корицею і приправами - фото крок 3
3. Підготуйте все приправи, які ви будете використовувати.
запечене м'ясо з корицею і приправами - фото крок 4
4. Подрібніть все до однорідності.
запечене м'ясо з корицею і приправами - фото крок 5
5. Викладіть маринад в м'ясо, акуратно розподіліть його рівномірно і приберіть в холодильник на ніч, щоб яловичина добре просочилася смаками і ароматами.
запечене м'ясо з корицею і приправами - фото крок 6
6. Після викладіть м'ясо у жароміцних форму, змастивши її чуточкой масла. Накрийте фольгою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Залежно від розміру шматочка, запікається м'ясо від 1.5 до 3 годин приблизно.
запечене м'ясо з корицею і приправами - фото крок 7
7. Якщо ви хочете зробити гострий соус для подачі, то підготуйте перці.
запечене м'ясо з корицею і приправами - фото крок 8
8. Очистіть і подрібніть цибулю.
запечене м'ясо з корицею і приправами - фото крок 9
9. У невеликій кількості масла обсмажити цибулю до прозорості. Приберіть вогонь до мінімуму, залиште цибулька нудитися.
запечене м'ясо з корицею і приправами - фото крок 10
10. Додайте перець і трохи бульйону (води). Нехай на повільному вогні нудиться, поки не випарується вся рідина, а соус не стане практично однорідним.
запечене м'ясо з корицею і приправами - фото крок 11
11. Готове м'ясо дістаньте з духовки, полийте соусом, а потім наріжте невеликими шматочками. Подавайте до столу з улюбленим гарніром.
Смачного!

Схожі рецепти