Запечена яловича вирізка
(покроковий рецепт з фото)
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Святковий обід, Новий рік, Ювілей, Сімейна вечеря
Ніжне запечене пряне м'ясо яловичини подається в гарячому або в холодному вигляді. Запечена яловича вирізка прекрасно підходить для будь-якого святкового столу.
До вашої уваги - простий рецепт запеченої яловичої вирізки з покроковими фото. Запікати в духовці слід далеко не всі частини туші. Ідеально і просто запікається вирізка, дещо складніше робити це з реберної частиною і лопаткою - але результат виправдовує будь-які зусилля. Якщо ви не впевнені у своїй майстерності, загорніть шматок м'яса в кілька шарів тонко нарізаного бекону, обв'яжіть мотузкою і відправте в гарячу духовку, бекон не дасть м'ясу пересохнути.
Хай щастить!
- Говяжа вирізка - 900 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Мелений чорний перець - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (розм'якшене)
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки (для ароматизованого масла)
- Цибулина - 1 штука (подрібнити)
- Часник - 1 зубчик (подрібнити)
- Свіжа петрушка - 1 Ст. Ложка (подрібнити)
- Сіль перець - За смаком
Стягнути вирізку кухонним шпагатом, щоб вирізка тримала форму. Посоліть м'ясо, (приблизно 1 чайної ложка) дайте постояти при кімнатній температурі протягом приблизно 1 годину, накрийте поліетиленовою плівкою.
Розігрійте духовку на 300 градусів. Після того, як м'ясо просочиться, протріть його паперовою серветкою і змастіть розтопленим вершковим маслом. Накрийте деко фольгою, поверх покладіть решітку (як це показано на фото), поверх решітки розташуйте м'ясо. Запікайте в розігрітій духовці протягом 55-70 хвилин, періодично перевертаючи. Головне, не пересушите мясо.
Поки м'ясо в духовці, готуємо ароматизоване масло. Викладаємо в миску масло, додаємо до нього кріп, петрушку, цибуля і видавлюємо часник. Приправляємо сіллю і перцем. Гарненько все перемішуємо.
Отримане масло загортаємо в харчову плівку ковбаскою, так, як це показано на фото і поміщаємо його в холодильник. Так само його можна зберігати в морозильній камері протягом декількох місяців.
У великій сковороді на середньому вогні розтоплюємо 1 столову ложку вершкового масла. Викладаємо вирізку яловичини і обсмажуємо протягом 1-2 хвилин з кожного боку (4-8 хвилини вийде в загальному), поки кожна сторона не знайде золотисту скориночку.
Нарізаємо масло і викладаємо поверх просмажене вирізки (так, як показано на фото). Даємо постояти блюду 15 хвилин.