Рецепт Запечена яловича вирізка фото

Запечена яловича вирізка
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
М'ясо, Яловичина, Говяжа вирізка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Святковий обід, Новий рік, Ювілей, Сімейна вечеря
Гарячі страви

Ніжне запечене пряне м'ясо яловичини подається в гарячому або в холодному вигляді. Запечена яловича вирізка прекрасно підходить для будь-якого святкового столу.

До вашої уваги - простий рецепт запеченої яловичої вирізки з покроковими фото. Запікати в духовці слід далеко не всі частини туші. Ідеально і просто запікається вирізка, дещо складніше робити це з реберної частиною і лопаткою - але результат виправдовує будь-які зусилля. Якщо ви не впевнені у своїй майстерності, загорніть шматок м'яса в кілька шарів тонко нарізаного бекону, обв'яжіть мотузкою і відправте в гарячу духовку, бекон не дасть м'ясу пересохнути.

Хай щастить!

  • Говяжа вирізка - 900 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Мелений чорний перець - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (розм'якшене)
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки (для ароматизованого масла)
  • Цибулина - 1 штука (подрібнити)
  • Часник - 1 зубчик (подрібнити)
  • Свіжа петрушка - 1 Ст. Ложка (подрібнити)
  • Сіль перець - За смаком
запечена яловича вирізка - фото крок 1
Стягнути вирізку кухонним шпагатом, щоб вирізка тримала форму. Посоліть м'ясо, (приблизно 1 чайної ложка) дайте постояти при кімнатній температурі протягом приблизно 1 годину, накрийте поліетиленовою плівкою.
запечена яловича вирізка - фото крок 2
Розігрійте духовку на 300 градусів. Після того, як м'ясо просочиться, протріть його паперовою серветкою і змастіть розтопленим вершковим маслом. Накрийте деко фольгою, поверх покладіть решітку (як це показано на фото), поверх решітки розташуйте м'ясо. Запікайте в розігрітій духовці протягом 55-70 хвилин, періодично перевертаючи. Головне, не пересушите мясо.
запечена яловича вирізка - фото крок 3
Поки м'ясо в духовці, готуємо ароматизоване масло. Викладаємо в миску масло, додаємо до нього кріп, петрушку, цибуля і видавлюємо часник. Приправляємо сіллю і перцем. Гарненько все перемішуємо.
запечена яловича вирізка - фото крок 4
Отримане масло загортаємо в харчову плівку ковбаскою, так, як це показано на фото і поміщаємо його в холодильник. Так само його можна зберігати в морозильній камері протягом декількох місяців.
запечена яловича вирізка - фото крок 5
У великій сковороді на середньому вогні розтоплюємо 1 столову ложку вершкового масла. Викладаємо вирізку яловичини і обсмажуємо протягом 1-2 хвилин з кожного боку (4-8 хвилини вийде в загальному), поки кожна сторона не знайде золотисту скориночку.
запечена яловича вирізка - фото крок 6
Нарізаємо масло і викладаємо поверх просмажене вирізки (так, як показано на фото). Даємо постояти блюду 15 хвилин.

Схожі рецепти