Рецепт Запечена яловича вирізка фото

Запечена яловича вирізка
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
М'ясо , Яловичина , Говяжа вирізка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження , Святковий обід , Новий рік , Ювілей , Сімейна вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ніжне запечене пряне м'ясо яловичини подається в гарячому або в холодному вигляді. Запечена яловича вирізка прекрасно підходить для будь-якого святкового столу.

Опис приготування:

До вашої уваги - простий рецепт запеченої яловичої вирізки з покроковими фото. Запікати в духовці слід далеко не всі частини туші. Ідеально і просто запікається вирізка, дещо складніше робити це з реберної частиною і лопаткою - але результат виправдовує будь-які зусилля. Якщо ви не впевнені у своїй майстерності, загорніть шматок м'яса в кілька шарів тонко нарізаного бекону, обв'яжіть мотузкою і відправте в гарячу духовку, бекон не дасть м'ясу пересохнути.

Хай щастить!

  • Говяжа вирізка - 900 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Мелений чорний перець - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (розм'якшене)
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки (для ароматизованого масла)
  • Цибулина - 1 штука (подрібнити)
  • Часник - 1 зубчик (подрібнити)
  • Свіжа петрушка - 1 Ст. Ложка (подрібнити)
  • Сіль перець - За смаком
запечена яловича вирізка - фото крок 1
Стягнути вирізку кухонним шпагатом, щоб вирізка тримала форму. Посоліть м'ясо, (приблизно 1 чайної ложка) дайте постояти при кімнатній температурі протягом приблизно 1 годину, накрийте поліетиленовою плівкою.
запечена яловича вирізка - фото крок 2
Розігрійте духовку на 300 градусів. Після того, як м'ясо просочиться, протріть його паперовою серветкою і змастіть розтопленим вершковим маслом. Накрийте деко фольгою, поверх покладіть решітку (як це показано на фото), поверх решітки розташуйте м'ясо. Запікайте в розігрітій духовці протягом 55-70 хвилин, періодично перевертаючи. Головне, не пересушите мясо.
запечена яловича вирізка - фото крок 3
Поки м'ясо в духовці, готуємо ароматизоване масло. Викладаємо в миску масло, додаємо до нього кріп, петрушку, цибуля і видавлюємо часник. Приправляємо сіллю і перцем. Гарненько все перемішуємо.
запечена яловича вирізка - фото крок 4
Отримане масло загортаємо в харчову плівку ковбаскою, так, як це показано на фото і поміщаємо його в холодильник. Так само його можна зберігати в морозильній камері протягом декількох місяців.
запечена яловича вирізка - фото крок 5
У великій сковороді на середньому вогні розтоплюємо 1 столову ложку вершкового масла. Викладаємо вирізку яловичини і обсмажуємо протягом 1-2 хвилин з кожного боку (4-8 хвилини вийде в загальному), поки кожна сторона не знайде золотисту скориночку.
запечена яловича вирізка - фото крок 6
Нарізаємо масло і викладаємо поверх просмажене вирізки (так, як показано на фото). Даємо постояти блюду 15 хвилин.

Схожі рецепти