Свиняча вирізка
(покроковий рецепт з фото)
Смачна, приготована в духовці, соковита свиняча вирізка стане вашим улюбленим блюдом, запевняю. Сьогодні я розповім, як приготувати свинячу вирізку в медово-гірчичному соусі в духовці.
Цей рецепт відкриє вам нові смакові кордону, адже м'ясо в такому соусі відкривається зовсім по-новому. Ви зможете з нового боку розкрити досить звичне м'ясо. Завдяки дивовижною підливі м'ясо набуває солодкуватий смак, що відмінно підкреслить властивості свинини. Вона буде м'якою, соковитою і ароматною. Обов'язково спробуйте, ви не пошкодуєте! Смачного!
- Свинина - 2 кілограма
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Дижонская гірчиця - 4 Ст. Ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Темне пиво - 500 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль, перець, чебрець - За смаком
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Імбир мелений - 1/2 чайних ложки
- Чорнослив, чорнослив - по 1 Стакан
- Ізюм - 50 грам
1
Свинину промиваємо. Змащуємо глибоку форму для запікання олією і викладаємо в неї свинину. Духовку розігріваємо до 230 градусів і випікаємо м'ясо протягом 15 хвилин, щоб утворилася скоринка. Після цього зменшуємо температуру до 170 градусів, щоб м'ясо пропеклося всередині.
2
В окремій ємності змішуємо темне пиво, мідь, гірчицю і ретельно перемішуємо, після чого змащуємо свинину соусом. Поруч в форму викладаємо нарізану цибулю і заливаємо все пивом. Млоїмо в духовці протягом 60-90 хвилин.
3
У сотейнику тим часом розігріваємо олію, далі додаємо спеції і мед. У суміш додаємо сушені фрукти і пиво. Тушкуємо протягом декількох хвилин.
4
Готове м'ясо дістаємо і даємо охолонути протягом 5 хвилин, після чого подаємо з ароматною підливою із сухофруктів і овочами на гарнір.