Свиняча вирізка по-французьки
(покроковий рецепт з фото)
Що не кажіть, але французи знають толк в їжі. З невеликої кількості продуктів вони можуть приготувати шедевр. Так давайте і ми не будемо від них відставати. Приступимо!
Вирізка виходить ніжною, з ароматом грибів і вершковим смаком. Попередньо обсмажувати і дати "відпочити" м'ясу після приготування потрібно обов'язково, щоб запечатати сік всередині вирізки. Вершки краще брати не нижче 20%, щоб соус вийшов більш густим і насиченим. Смачного!
- Свинина - 800 грам (вирізка)
- Масло оливкове - 1/4 склянки
- Часник - 2 зубчики
- Прованські трави - 1.5 чайних ложки
- Гриби білі - 2 склянки (різані)
- Вода - 1/2 склянки
- Коньяк - 1/4 склянки
- Вершки 25% - 1/4 склянки
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Змішайте масло, прованські трави і тертий часник.
Вимийте і висушіть вирізку. Посоліть і змастити підготовленим маслом. Покладіть в холодильник на 3 годину.
Обсмажте м'ясо на гарячій сковороді з усіх боків до рум'яної скоринки.
Перекладіть м'ясо в форму і доведіть до готовності в духовки при 200 градусах протягом 20 хвилин. Дайте постояти 10 хвилин.
Тим часом приготуйте соус. Поріжте дрібно цибулю і часник, обсмажте протягом 5 хвилин. Додайте гриби, влийте воду і тушкуйте протягом 10 хвилин до повного випаровування рідини.
Влийте вершки, посоліть і варіть до загустіння протягом 5 хвилин.
Поріжте м'ясо і подавайте з соусом.
Смачного!