Рецепт Свиняча вирізка по-французьки фото

Свиняча вирізка по-французьки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
М'ясо , Свинина , Свиняча вирізка
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , М'ясо по французьки
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 20 хв.

Що не кажіть, але французи знають толк в їжі. З невеликої кількості продуктів вони можуть приготувати шедевр. Так давайте і ми не будемо від них відставати. Приступимо!

Опис приготування:

Вирізка виходить ніжною, з ароматом грибів і вершковим смаком. Попередньо обсмажувати і дати"відпочити" м'ясу після приготування потрібно обов'язково, щоб запечатати сік всередині вирізки. Вершки краще брати не нижче 20%, щоб соус вийшов більш густим і насиченим. Смачного!

  • Свинина - 800 грам (вирізка)
  • Масло оливкове - 1/4 склянки
  • Часник - 2 зубчики
  • Прованські трави - 1.5 чайних ложки
  • Гриби білі - 2 склянки (різані)
  • Вода - 1/2 склянки
  • Коньяк - 1/4 склянки
  • Вершки 25% - 1/4 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
свиняча вирізка по-французьки - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
свиняча вирізка по-французьки - фото крок 2
Змішайте масло, прованські трави і тертий часник.
свиняча вирізка по-французьки - фото крок 3
Вимийте і висушіть вирізку. Посоліть і змастити підготовленим маслом. Покладіть в холодильник на 3 годину.
свиняча вирізка по-французьки - фото крок 4
Обсмажте м'ясо на гарячій сковороді з усіх боків до рум'яної скоринки.
свиняча вирізка по-французьки - фото крок 5
Перекладіть м'ясо в форму і доведіть до готовності в духовки при 200 градусах протягом 20 хвилин. Дайте постояти 10 хвилин.
свиняча вирізка по-французьки - фото крок 6
Тим часом приготуйте соус. Поріжте дрібно цибулю і часник, обсмажте протягом 5 хвилин. Додайте гриби, влийте воду і тушкуйте протягом 10 хвилин до повного випаровування рідини.
свиняча вирізка по-французьки - фото крок 7
Влийте вершки, посоліть і варіть до загустіння протягом 5 хвилин.
свиняча вирізка по-французьки - фото крок 8
Поріжте м'ясо і подавайте з соусом.
свиняча вирізка по-французьки - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти