Рецепт Запечена свинина фото

Запечена свинина
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина
Вегетаріанське харчування
На вечерю, На святковий стіл, День народження, Святковий обід, Ювілей, Сімейна вечеря
Гарячі страви

Рецепт приготування запеченої свинини. Основою цього чудового блюда є свиняча шия.

Смак і аромат запеченого, соковитого, з скоринкою м'яса, просто неповторний і завжди викликає асоціації свята. Якщо ви хочете здивувати своїх рідних або друзів - кращого страви не придумати.

  • Часник - 10 зубчиків
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Чорний перець - 1 Чайна ложка
  • Свиняча шийка - 1500 грам
запечена свинина - фото крок 1
1. Для того щоб приготувати цей блюдо нам буде потрібно фольга і свинина. Напевно, свиняча шийка для приготування цієї страви підійде найкраще, хоча можна використовувати і лопаткову частину і окіст.
запечена свинина - фото крок 2
2. Очистимо часник і разрежем уздовж кожен його зубчик на три-чотири шматочки. Це для того, щоб було легше нашпигувати м'ясо. Тут вказано кількість часнику приблизно, в залежності від розмірів зубчиків і вашого смаку.
запечена свинина - фото крок 3
3. Тепер слід взяти гострий ніж і в м'ясі зробити глибокі надрізи, приблизне відстань від кожного надрізу 5-10 сантиметрів. Потім вставимо шматочки часнику в ці надрізи. Посипаємо з усіх боків м'ясо перцем, сіллю і ще на ваш смак ароматними травами.
запечена свинина - фото крок 4
4. Після цього слід щільно загорнути свинину в фольгу і поставити в духовку, розігріту до температури 180 градусів приблизно на півтори години. Весь цей час до нього можна не торкатися.
запечена свинина - фото крок 5
5. Додаємо в духовці температуру приблизно до 220 градусів, відкриваємо фольгу, і м'ясо добре поливаємо витоплений соком. Це робиться для того, щоб утворилася м'ясна скоринка. Я помітно зробив 20-30 хвилин до появи скоринки. Подавати можна в холодному і гарячому вигляді.

Схожі рецепти