Запечена свинина
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запеченої свинини. Основою цього чудового блюда є свиняча шия.
Смак і аромат запеченого, соковитого, з скоринкою м'яса, просто неповторний і завжди викликає асоціації свята. Якщо ви хочете здивувати своїх рідних або друзів - кращого страви не придумати.
- Часник - 10 зубчиків
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Свиняча шийка - 1500 грам
1. Для того щоб приготувати цей блюдо нам буде потрібно фольга і свинина. Напевно, свиняча шийка для приготування цієї страви підійде найкраще, хоча можна використовувати і лопаткову частину і окіст.
2. Очистимо часник і разрежем уздовж кожен його зубчик на три-чотири шматочки. Це для того, щоб було легше нашпигувати м'ясо. Тут вказано кількість часнику приблизно, в залежності від розмірів зубчиків і вашого смаку.
3. Тепер слід взяти гострий ніж і в м'ясі зробити глибокі надрізи, приблизне відстань від кожного надрізу 5-10 сантиметрів. Потім вставимо шматочки часнику в ці надрізи. Посипаємо з усіх боків м'ясо перцем, сіллю і ще на ваш смак ароматними травами.
4. Після цього слід щільно загорнути свинину в фольгу і поставити в духовку, розігріту до температури 180 градусів приблизно на півтори години. Весь цей час до нього можна не торкатися.
5. Додаємо в духовці температуру приблизно до 220 градусів, відкриваємо фольгу, і м'ясо добре поливаємо витоплений соком. Це робиться для того, щоб утворилася м'ясна скоринка. Я помітно зробив 20-30 хвилин до появи скоринки. Подавати можна в холодному і гарячому вигляді.