Нюрнберзька запечена свинина
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва сягає своїм корінням в 14 століття і подавалося на столи німецької знаті. Давайте побалуємо себе цим смачним і простим в приготуванні стравою. Приступимо до приготування!
Для цієї страви можна взяти будь-яку безкісткова частина свинини. Не дивіться, що цибулі дуже багато, за цей час він практично перетвориться в соус. Якщо не любите чорнослив, замініть на курагу і скоректуйте сіль по своєму смаку. Смачного!
- Свинина - 1200 грам (м'якоть)
- Цибуля ріпчаста - 800 грам
- Пиво - 500 мілілітрів
- Паприка - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Чорнослив - 5 штук
- Перець чорний горошком - За смаком
- Лавровий лист - 3 штуки
- Шафран - За смаком (на кінчику ножа)
- Гвоздика - 10 штук
- Часник - 1 штука
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Змішайте паприку і сіль. Натріть м'ясо частиною суміші і залиште на 6 годин.
Поріжте м'ясо пластинами завтовшки 0.5 см.
Наріжте крупно цибулю.
Форму для запікання змастіть маслом. Покладіть чергуючи м'ясо і цибулю. М'ясо посипте сумішшю паприки і солі.
Покладіть різаний чорнослив, перець і гвоздику. Залийте все пивом.
Запікайте в гарячій духовці при 170 градусах протягом 90 хвилин. Поливайте м'ясо рідиною кожні 20 хвилин. Потім додайте лавровий лист і тертий часник, готуйте ще 10 хвилин.
Подавайте відразу.
Смачного!