Запечена скумбрія в мексиканському стилі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запеченої скумбрії в мексиканському стилі. Відмінне поєднання овочів і риби в цій страві має порадувати багатьох гурманів.
У мексиканському стилі скумбрія готується з овочами і рисом. У приготуванні ми використовуємо пакет заморожених овочів «суміш Мехіко», з цією сумішшю овочів риба виходить дуже смачною.
- Часник - 2 зубчики
- Морожена скумбрія - 600 зубчиків
- Рослинної олії - 30 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Перець і сіль - - За смаком
- Мал - 1 Склянка
- Вино біле або вода - 100 мілілітрів
- Крем - 300 грам
- Заморожені овочі - 1 штука (пакет)
1. Очищаємо цибулю та нарізаємо його невеликими кубиками, потім до прозорості спассеруем його на розігрітій сковороді з рослинним маслом. Викладемо цибулю в деко.
2. Суміш з овочів викладаємо зверху лука. Ця суміш складається з солодкого перцю, кабачків, кукурудзи, морква, а так же стручкової квасолі, зеленого горошку і червоної квасолі.
3. Ретельно промиваємо рис, заливаємо його водою і на сильному вогні ставимо рис варитися. Після того як вода закипить, вогонь зменшуємо і хвилини три варимо ще. Чи не даємо зваритися рису повністю. Воду зливаємо і додаємо рис до овочів, туди ж додаємо дрібно нарізаного часнику, і все добре перемішуємо.
4. Готуємо скумбрію. Рибу размораживаем, хвіст і голову відокремлюємо, плавники обрізаємо, нутрощі випатрати. Товщина скибочок, якими ми нарізаємо рибу, приблизно два-три сантиметри, шматочки риби добре промиваємо і солимо.
5. Готуємо заливку. З білим вином або водою змішуємо сметану, додаємо меленого кайенского перцю, перець чилі і солі. Все добре перемішуємо. На овочі викладаємо рибу, сумішшю з спецій і сметани поливаємо. Хвилин на десять залишаємо.
6. Хвилин на тридцять, в розігріту духову шафу ставимо деко, вогонь повинен бути середнім. Після виймаємо і розкладаємо по тарілках.