Запечена сьомга з цукіні і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Запечена сьомга з цукіні і цибулею знадобиться вам, щоб піднести смачне і корисні блюдо на стіл. Воно не тільки прикрасить святковий банкет, але і стане відмінним сімейною вечерею.
Цю страву можна подавати прямо в пергаменті, розгорнувши його і виклавши на тарілку. Прикрасьте сьомгу з овочами гілочками зелені і шматочками лимона. Це апетитне блюдо виходить дуже ароматним і смачним. Як приготувати запечену сьомгу з цукіні і цибулею, ви дізнаєтеся з цього рецепта.
- Філе сьомги - 4 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Вершкове масло - 60 грам
- Цукіні - 2-3 штук
- Лимон - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
Цукіні вимийте під проточною водою. Очищати його не потрібно. Відріжте у овочів кінчики з обох сторін і наріжте цукіні на кружечки товщиною в півсантиметра.
Ріпчасту або білий салатний цибулю очистіть від лушпиння, вимийте, обсушити і наріжте тонкими півкільцями.
Візьміть чотири шматка пергаменту для запікання і викладіть не його цукіні, потім - скибочки цибулі. Дрібно поріжте масло, викладіть його на овочі. Також покладіть зверху по кілька кружалець лимона.
У кожен шматок пергаменту з овочами викладіть філе сьомги, попередньо його вимивши, обсушити і видаливши з риби кісточки. Потім посоліть і поперчіть за смаком.
Загорніть пергамент, щільно притискаючи краю. Розігрійте духовку до двохсот градусів і запікайте в ній рибу з овочами двадцять хвилин до повної готовності. Якщо ви хочете, щоб на сьомги утворилася скоринка, то за п'ять хвилин до готовності відкрийте пергамент.