Сьомга, запечена під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Сьомгу доводиться готувати не часто, думаю, як і більшості. У перший раз не знав, з чим і як її подати, тому підглянув рецепт, як приготувати сьомгу, запечену під соусом, в одному ресторані.
Сьомгу головне не пересушити сьомгу. Вона сама по собі дуже ніжна і делікатна, з солодкуватим присмаком. Готується сьомга дуже швидко, а подавати її можна самостійно або з овочевими гарнірами. Замість звичного вершкового соусу віддаю перевагу солодкуватий медово-гірчичний.
- Стейк сьомги - 2 штуки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Мед - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Лимон - 4 скибочки
1. Стейки сьомги використовую свіжі, мою їх і обтираю серветкою.
2. Для соусу: в мисці змішую гірчицю, мед і соєвий соус, можливо деяких інгредієнтів знадобиться більше або менше, дивіться на свій смак. Сьомгу викладаю на фольгу, змащую її соусом.
3. Загортаю фольгу, щоб соки в процесі приготування залишалися всередині. Випікаю рибу в розігрітій до 220 градусів духовці 10-15 хвилин.
4. Готову рибу дістаю з духовки, розгортаю фольгу і кладу по 2 скибочки лимона на кожен шматочок.
5. Рибу подаю прямо в фользі гарячої зі спаржевої квасолею і рисом. Смачного!