Рецепт Сьомга, запечена під соусом фото

Сьомга, запечена під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Мед , Сьомга
ПП рецепти
На обід , На вечерю , На швидку руку , На святковий стіл , День народження , Новий рік
Гарячі страви , Страви у фользі
Кількість порцій: 2
Час приготування: 25 хв.

Сьомгу доводиться готувати не часто, думаю, як і більшості. У перший раз не знав, з чим і як її подати, тому підглянув рецепт, як приготувати сьомгу, запечену під соусом, в одному ресторані.

Опис приготування:

Сьомгу головне не пересушити сьомгу. Вона сама по собі дуже ніжна і делікатна, з солодкуватим присмаком. Готується сьомга дуже швидко, а подавати її можна самостійно або з овочевими гарнірами. Замість звичного вершкового соусу віддаю перевагу солодкуватий медово-гірчичний.

  • Стейк сьомги - 2 штуки
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Мед - 1 Чайна ложка
  • Соєвий соус - 1 Чайна ложка
  • Лимон - 4 скибочки
сьомга, запечена під соусом - фото крок 1
1. Стейки сьомги використовую свіжі, мою їх і обтираю серветкою.
сьомга, запечена під соусом - фото крок 2
2. Для соусу: в мисці змішую гірчицю, мед і соєвий соус, можливо деяких інгредієнтів знадобиться більше або менше, дивіться на свій смак. Сьомгу викладаю на фольгу, змащую її соусом.
сьомга, запечена під соусом - фото крок 3
3. Загортаю фольгу, щоб соки в процесі приготування залишалися всередині. Випікаю рибу в розігрітій до 220 градусів духовці 10-15 хвилин.
сьомга, запечена під соусом - фото крок 4
4. Готову рибу дістаю з духовки, розгортаю фольгу і кладу по 2 скибочки лимона на кожен шматочок.
сьомга, запечена під соусом - фото крок 5
5. Рибу подаю прямо в фользі гарячої зі спаржевої квасолею і рисом. Смачного!

Схожі рецепти