Курячий шашлик з цибулею і цукіні
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділиться з вами улюбленим рецептом, смажені на грилі шашлички з курки з цибулею і цуккіні.Пожаріть їх можна не тільки на сковороді-гриль, але і на мангалі або решітці над вугіллям. Ідея для пікніка!
Отже, розповідаю, як приготувати курячий шашлик з цибулею і цукіні. Перше, на що хочеться звернути увагу, це цукіні. Вибирайте тільки самі молоденькі плоди, з м'якою шкіркою і незрілими насінням, тоді вони швидко приготуються на сковороді і будуть готові одночасно з ніжним курячим м'ясом і молоденьким цибулею. Я вибрала цибулю фіолетовий не випадково, він більш м'який на смак і швидко печеться. Удачі і приємного перегляду!
- Куряче філе - 1 штука
- Cukini - 1 штука
- Цибуля - 8 штук
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 4 Ст. Ложки
- Сіль і перець - - За смаком
- Прованські трави - - За смаком (по бажанню)
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. Поріжте куряче філе невеликими квадратними шматочками. Цукіні вимийте, поріжте шматочками трохи меншого розміру. Якщо овоч дуже тоненький, то поріжте просто шайбочками.
3. Очистіть цибулю і часник. Кожну цибулину поріжте на дві половинки поперек, щоб він не розсипався. Часник роздушіть або поріжте на 3-4 частини.
4. Шпажки бамбукові для смаження замочити в холодній воді. Овоч і м'ясо покладіть у велику посудину, додайте спеції, якщо потрібно, сіль, соєвий соус, масло рослинне, лимонний сік свіжовичавлений. Перемішайте. Затягніть харчовою плівкою миску і залиште на 2 годину.
5. Періодично перемішуйте м'ясо і овочі, обережно, намагаючись не пошкодити їх цілісність (я про лук).
6. На шпажки нанизайте овочі і м'ясо, чергуючи в будь-якій послідовності, як вам подобається. Я робила різні комбінації.
7. Розігрійте гриль, змастіть реберця сковороди олією (трохи зовсім). На гарячу сковороду викладайте шпажки з шашликами. Смажте.
8. Періодично перевертайте, стежте, щоб не підгоріли.
9. Готові шашлички зніміть з гриля. Подайте гарячими з овочами і зеленню, улюбленими соусами. Приємного!