Курячий шашлик на шпажках
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний і, разом з тим, простий рецепт курячого шашлику на шпажках чудово підійде як для спокійного сімейного вечері, так і для веселих посиденьок на природі. Смачний і не надто важкий.
Приготувати курячий шашлик на шпажках можна як в домашніх умовах, так і на природі. Виходить однаково смачно. Приготування дуже просте, блюдо виходить смачне, не надто важке для травлення - словом, рецепт на замітку кожному. Удачі в приготуванні!
- Куряче філе - 1, 5 кілограма
- Сік лимона - 1 штука
- Насіння білої гірчиці - 2-3 чайних ложок
- Оливкова олія - 100 мілілітрів
- Цукор - 2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Естрада - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Лавровий лист - 2-3 штук
Куряче філе нарізати невеликими шматочками. На шампурах можна готувати курку великими шматками разом з кісточками, але шпажки диктують свої уязика: шматочки повинні бути не більше, ніж 2х2 сантиметри, інакше можуть не прожаритися.
Видавлюємо сік з лимона.
Готуємо маринад: змішуємо гірчицю з лимонним соком, оливковою олією, цукром і прянощами. Солити на цьому етапі не рекомендую - м'ясо може вийти сухим і жорстким. Краще присипати шашлик сіллю безпосередньо перед закладкою на вугілля.
Опускаємо шматочки м'яса в маринад, перемішуємо, накриваємо кришкою / рушником або затягуємо харчовою плівкою. Прибираємо в холод - досить 1 годину, але чим довше, тим, взагалі-то, краще. Годину 3-4 - в самий раз.
Опускаємо шматочки м'яса в маринад, перемішуємо, накриваємо кришкою / рушником або затягуємо харчовою плівкою. Прибираємо в холод - досить 1 годину, але чим довше, тим, взагалі-то, краще. Годину 3-4 - в самий раз.
За півгодини до закладки опускаємо шпажки в холодну воду - так вони вберуть вологу і не займуться.
Нанизуємо шматочки курки на шпажки, солимо і - на вугілля! Запікаємо до появи золотистої скоринки, періодично збризкуючи залишками маринаду, розведеного з водою.
Подаємо з маринованим ріпчастою цибулею і дрібно нарізаною зеленню.