Рецепт Шашлик в духовці на шпажках фото

Шашлик в духовці на шпажках
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня , Грузинська кухня , Азербайджанська кухня , Абхазька кухня , Осетинська кухня
М'ясо, Свинина
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Шашлик

Якщо у вас немає можливості приготувати шашлик на природі, це не біда! Сьогодні я розповім, як приготувати шашлик в духовці на шпажках. Готувати будемо зі свинини, вона вийде дуже соковитою

Цей варіант приготування шашлику є універсальним. Завжди виручає в погану погоду, коли готувати на відкритому вогні немає можливості. Шашлик виходить не менш смачним, ароматним і соковитим. Подавати до столу потрібно гарячим, наприклад, з соусом з чилі

  • Свинина - 1000 грам
  • Цибуля ріпчаста - 500 грам
  • Цибуля - 150 грам (для маринаду )
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Паприка, чебрець - по 1 Чайна ложка
  • Соєвий соус - 30 мілілітрів
  • Крем - 100 мілілітрів
  • Оливкова олія - 30 мілілітрів
  • Сіль - 15 грам
шашлик в духовці на шпажках - фото крок 1
Готуємо маринад. Для цього чистимо цибулю, подрібнюємо його в блендері і змішуємо з сіллю.
шашлик в духовці на шпажках - фото крок 2
Додаємо до нього тертий на тертці часник і спеції, ретельно все перемішуємо.
шашлик в духовці на шпажках - фото крок 3
Додаємо в масу оливкову олію, сметану, соєвий соус, мед і знову все гарненько перемішуємо, щоб маринад вийшов однорідним
шашлик в духовці на шпажках - фото крок 4
М'ясо промиваємо, обсушуємо серветками і нарізаємо на зручні для вас за величиною шматочки. Викладаємо їх у маринад і прибираємо в холодильник під плівку на 12 годин.
шашлик в духовці на шпажках - фото крок 5
Бамбукові шпажки попередньо замочуємо у воді на одну годину. Цибулю нарізаємо кільцями і викладаємо його на дно рукава для запікання. Зверху лука маємо м'ясо на шпажках і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 50 хвилин.
шашлик в духовці на шпажках - фото крок 6
Шашлик готовий, смачного!

Схожі рецепти