Шашлик в духовці на шпажках
(покроковий рецепт з фото)
Вірменська кухня
,
Кавказька кухня
,
Грузинська кухня
,
Азербайджанська кухня
,
Абхазька кухня
,
Осетинська кухня
Якщо у вас немає можливості приготувати шашлик на природі, це не біда! Сьогодні я розповім, як приготувати шашлик в духовці на шпажках. Готувати будемо зі свинини, вона вийде дуже соковитою
Цей варіант приготування шашлику є універсальним. Завжди виручає в погану погоду, коли готувати на відкритому вогні немає можливості. Шашлик виходить не менш смачним, ароматним і соковитим. Подавати до столу потрібно гарячим, наприклад, з соусом з чилі
- Свинина - 1000 грам
- Цибуля ріпчаста - 500 грам
- Цибуля - 150 грам (для маринаду )
- Часник - 4-5 зубчиків
- Паприка, чебрець - по 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 30 мілілітрів
- Крем - 100 мілілітрів
- Оливкова олія - 30 мілілітрів
- Сіль - 15 грам
Готуємо маринад. Для цього чистимо цибулю, подрібнюємо його в блендері і змішуємо з сіллю.
Додаємо до нього тертий на тертці часник і спеції, ретельно все перемішуємо.
Додаємо в масу оливкову олію, сметану, соєвий соус, мед і знову все гарненько перемішуємо, щоб маринад вийшов однорідним
М'ясо промиваємо, обсушуємо серветками і нарізаємо на зручні для вас за величиною шматочки. Викладаємо їх у маринад і прибираємо в холодильник під плівку на 12 годин.
Бамбукові шпажки попередньо замочуємо у воді на одну годину. Цибулю нарізаємо кільцями і викладаємо його на дно рукава для запікання. Зверху лука маємо м'ясо на шпажках і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 50 хвилин.
Шашлик готовий, смачного!