Шашлик на шпажках
(покроковий рецепт з фото)
Шашлик на шпажках - незамінне блюдо! Нехай на вулиці йде дощ і на природу не вибратися, дружні посиденьки не треба скасовувати - м'ясо, приготоване вдома, може виявитися нітрохи не гірше «заміського».
Звичайно, шашлик на шпажках не настільки ароматний, як справжній, з димком, але він теж не позбавлений деяких достоїнств - завдяки йому в будинку буде апетитно пахнути гарячим шашличком, а ситі гості не втомляться нахвалювати господиню Пропоную вам дізнатися, як зробити шашлик на шпажках в домашніх умовах!
- Свинина - 1, 5 кілограма (найкраще - окіст або шия)
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Сік 1 лимона - 1 штука
- Сіль - - За смаком
- Імбпірь мелений - 1 щіпка
- Перець духмяний мелений - 1 щіпка
- Перець червоний мелений - 1 щіпка
- Бекон - 0, 5 кілограма
М'ясо позбавляємо від плівок, якщо такі є, і ріжемо на шматочки трохи меншого розміру, ніж на звичайний шашлик, все-таки шпажка це не шампур, а духовка - НЕ вугілля.
Цибулю ріжемо півкільцями або кільцями.
Видавлюємо сік з лимона.
Посипаємо цибулю спеціями і сіллю, мнем руками до тих пір, поки не пустить сік. Змішуємо з розім'ятим пряним цибулею лимонний сік, додаємо маринад до м'яса, перемішуємо і прибираємо в холод на 1-3 годину.
Насаджуємо шматочки м'яса на змочені водою шпажки, обертаємо кожен смужкою бекону і готуємо в розігрітій до 170С духовці 15-20 хвилин, періодично перевертаючи.
Подаємо зі свіжими або тушкованими овочами, соусом і, зрозуміло, вином - хто сказав, що погана погода це привід скасовувати вечірку? ;)