Рецепт Запечена печінковий паштет фото

Запечена печінковий паштет
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Куряча печінка
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На швидку руку
Паштети

Ніжний вершковий паштет з курячої печінки з печерицями. Можна і без грибів. Обидва варіанти дуже смачні і апетитні. Чудовий сніданок або перекус для всієї родини. Запрошую до столу!

Дуже смачно не тільки приготувати бутерброд з таким паштетом, але і поїсти ложкою. Адже він нагадує за смаком ніжне суфле, особливо в теплому вигляді. Якщо не з'їсте всю порцію, готовий паштет можна заморозити і знову дістати до сніданку, коли буде необхідність або ж приготувати про запас і заморозити порційно. Дуже зручно! А тепер розповім докладно, як приготувати запечений печінковий паштет.

  • Печінка куряча - 500 грам
  • Молоко - 150 грам
  • Вершки - 120 мілілітрів
  • Вершкове масло - 100 грам (кімнатної температури)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Горіх мускатний - 0, 5 чайних ложки
  • Печериці свіжі - 150 грам
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для змащування форми)
запечена печінковий паштет - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
запечена печінковий паштет - фото крок 2
Печінка помийте, залийте молоком і залиште на 2-3 годину. Потім відкиньте на друшляк.
запечена печінковий паштет - фото крок 3
Після закінчення часу почнемо приготування паштету. Гриби помийте, обсушити і дрібно наріжте. Обсмажте в 2 ст. L. Вершкового масла. Можна трохи підсолити.
запечена печінковий паштет - фото крок 4
Потім на цій же сковороді обсмажити цибулю, морква і шматочки нарізаної печінки протягом 5-7 хвилин до готовності печінки. Трохи підсолити.
запечена печінковий паштет - фото крок 5
Додайте вершки, сіль, перець за смаком.
запечена печінковий паштет - фото крок 6
Пробийте масу занурювальним блендером (без грибів), в останню чергу додайте вершкове масло кімнатної температури і пробийте з ним.
запечена печінковий паштет - фото крок 7
Додайте гриби і перемішайте.
запечена печінковий паштет - фото крок 8
Форму змастіть рослинною олією і викладіть паштетную масу. Запікайте 12-15 хвилин при температурі 180 градусів.
запечена печінковий паштет - фото крок 9
Наш паштет готовий! Після повного охолодження зберігайте в холодильнику під харчовою плівкою.
запечена печінковий паштет - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти