Запечена печінковий паштет
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний вершковий паштет з курячої печінки з печерицями. Можна і без грибів. Обидва варіанти дуже смачні і апетитні. Чудовий сніданок або перекус для всієї родини. Запрошую до столу!
Дуже смачно не тільки приготувати бутерброд з таким паштетом, але і поїсти ложкою. Адже він нагадує за смаком ніжне суфле, особливо в теплому вигляді. Якщо не з'їсте всю порцію, готовий паштет можна заморозити і знову дістати до сніданку, коли буде необхідність або ж приготувати про запас і заморозити порційно. Дуже зручно! А тепер розповім докладно, як приготувати запечений печінковий паштет.
- Печінка куряча - 500 грам
- Молоко - 150 грам
- Вершки - 120 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 грам (кімнатної температури)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Горіх мускатний - 0, 5 чайних ложки
- Печериці свіжі - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для змащування форми)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Печінка помийте, залийте молоком і залиште на 2-3 годину. Потім відкиньте на друшляк.
Після закінчення часу почнемо приготування паштету. Гриби помийте, обсушити і дрібно наріжте. Обсмажте в 2 ст. L. Вершкового масла. Можна трохи підсолити.
Потім на цій же сковороді обсмажити цибулю, морква і шматочки нарізаної печінки протягом 5-7 хвилин до готовності печінки. Трохи підсолити.
Додайте вершки, сіль, перець за смаком.
Пробийте масу занурювальним блендером (без грибів), в останню чергу додайте вершкове масло кімнатної температури і пробийте з ним.
Додайте гриби і перемішайте.
Форму змастіть рослинною олією і викладіть паштетную масу. Запікайте 12-15 хвилин при температурі 180 градусів.
Наш паштет готовий! Після повного охолодження зберігайте в холодильнику під харчовою плівкою.
Смачного!