Обладнаний домашній печінковий паштет
(покроковий рецепт з фото)
Цей нескладний рецепт, як приготувати печінковий паштет, підійде і для початківців кулінарів. Дуже ніжний, м'який, ароматний паштет з пікантним смаком - хороший варіант для сніданку або фуршету.
Печінку можна взяти і курячу, і яловичий. Чи не варіть печінку більше 30 хвилин, інакше вона буде жорсткою і твердої.
Можна додати більше вершкового масла, Якщо ви любите.
Зберігати готовий паштет можна навіть в морозилці, його смак після розморожування все одно залишиться ніжним і приємним.
- Печінка свиняча - 1 кілограм
- Цибуля - 2-3 штук
- Морква - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Спеції - 1 щіпка (морква сушена, паприка, часник, корінь селери, корінь пастернаку, базилік, сушена зелень, koriandr, гірчичний, кейбер, лавровий лист)
1. Печінка необхідно почистити від прожилок, плівки та інших зайвих елементів. Наріжте на невеликі частини, складіть у каструлю з водою, накрийте кришкою і поставте варитися.
2. Цибуля наріжте півкільцями, не дуже дрібно. Надішліть на велику сковороду, додайте масла. Моркву натріть на крупній тертці або наріжте ножем невеликими шматочками і додайте до цибулі.
3. Коли овочі трохи підсмажилися, додайте солі і кілька пучок спецій: сушені морква, паприка, часник, корінь пастернаку і селери, базилік, koriandr, гірчицю, кейбер, лавровий лист. Все це повинно гаситися 20 хвилин до готовності овочів.
4. З печінки знімайте піну, варите 20-30 хвилин. Для 5 Готовність хвилини до солоної води. Готова печінка не повинна всередині бути з кров'ю. Злийте воду зі звареною печінки.
5. Додайте печінку до овочами, тушкуйте їх разом хвилин 5 під закритою кришкою. Додайте лавровий лист, вимкніть вогонь і дайте хвилин 10, щоб печінку і овочі постояли разом.
6. Вершкове масло повинно бути м'яким. Збийте його міксером, щоб воно стало світліше і легше.
7. Печінка з овочами двічі пропустіть через м'ясорубку через дрібну решітку. Якщо потрібно, приправити сіллю.
8. За допомогою блендера перебити печінку ще раз, а потім відправте до маслу і збийте його міксером на маленькій швидкості.
9. Готовий паштет перекладіть в ємність, вирівняйте зверху і присипте спеціями або рубаною свіжою зеленню. Ємність оберніть харчовою пінкою і поставте в холодильник або морозилку.