Рецепт Обладнаний домашній печінковий паштет фото

Обладнаний домашній печінковий паштет
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Субпродукти, Печінка
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Паштети

Цей нескладний рецепт, як приготувати печінковий паштет, підійде і для початківців кулінарів. Дуже ніжний, м'який, ароматний паштет з пікантним смаком - хороший варіант для сніданку або фуршету.

Печінку можна взяти і курячу, і яловичий. Чи не варіть печінку більше 30 хвилин, інакше вона буде жорсткою і твердої.

Можна додати більше вершкового масла, Якщо ви любите.

Зберігати готовий паштет можна навіть в морозилці, його смак після розморожування все одно залишиться ніжним і приємним.

  • Печінка свиняча - 1 кілограм
  • Цибуля - 2-3 штук
  • Морква - 2 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Спеції - 1 щіпка (морква сушена, паприка, часник, корінь селери, корінь пастернаку, базилік, сушена зелень, koriandr, гірчичний, кейбер, лавровий лист)
обладнаний домашній печінковий паштет - фото крок 1
1. Печінка необхідно почистити від прожилок, плівки та інших зайвих елементів. Наріжте на невеликі частини, складіть у каструлю з водою, накрийте кришкою і поставте варитися.
обладнаний домашній печінковий паштет - фото крок 2
2. Цибуля наріжте півкільцями, не дуже дрібно. Надішліть на велику сковороду, додайте масла. Моркву натріть на крупній тертці або наріжте ножем невеликими шматочками і додайте до цибулі.
обладнаний домашній печінковий паштет - фото крок 3
3. Коли овочі трохи підсмажилися, додайте солі і кілька пучок спецій: сушені морква, паприка, часник, корінь пастернаку і селери, базилік, koriandr, гірчицю, кейбер, лавровий лист. Все це повинно гаситися 20 хвилин до готовності овочів.
обладнаний домашній печінковий паштет - фото крок 4
4. З печінки знімайте піну, варите 20-30 хвилин. Для 5 Готовність хвилини до солоної води. Готова печінка не повинна всередині бути з кров'ю. Злийте воду зі звареною печінки.
обладнаний домашній печінковий паштет - фото крок 5
5. Додайте печінку до овочами, тушкуйте їх разом хвилин 5 під закритою кришкою. Додайте лавровий лист, вимкніть вогонь і дайте хвилин 10, щоб печінку і овочі постояли разом.
обладнаний домашній печінковий паштет - фото крок 6
6. Вершкове масло повинно бути м'яким. Збийте його міксером, щоб воно стало світліше і легше.
обладнаний домашній печінковий паштет - фото крок 7
7. Печінка з овочами двічі пропустіть через м'ясорубку через дрібну решітку. Якщо потрібно, приправити сіллю.
обладнаний домашній печінковий паштет - фото крок 8
8. За допомогою блендера перебити печінку ще раз, а потім відправте до маслу і збийте його міксером на маленькій швидкості.
обладнаний домашній печінковий паштет - фото крок 9
9. Готовий паштет перекладіть в ємність, вирівняйте зверху і присипте спеціями або рубаною свіжою зеленню. Ємність оберніть харчовою пінкою і поставте в холодильник або морозилку.

Схожі рецепти