Рецепт Печінковий паштет з яловичої печінки в мультиварці фото

Печінковий паштет з яловичої печінки в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Печінка
Рецепти без шкоди
На полуденок , На святковий стіл , На сніданок
Паштети
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 50 хв.

Спробуйте домашній печінковий паштет з яловичої печінки, приготований в мультиварці, і отримаєте справжню насолоду. Смачний паштет + шматочок свіжого хліба = гарний настрій на цілий день!

Опис приготування:

Я, як і багато дітей, печінку в дитинстві не особливо сприймав. І мамі доводилося ізловчаться і придумувати, як же мене нагодувати корисним продуктом. Ось вона готувала паштет з печінки - дуже смачний, ніжний, ароматний. Вранці мазали на хліб - і до чаю. Це незрівнянно. Звичайно, я рецепт записав і тепер готую сам смачний і корисний паштет, але, трохи підкоригувавши, готую його тепер в мультиварці. Ділюся і з вами простим рецептом приготування печінкового паштету з яловичої печінки в мультиварці. Повірте, приготувавши цей паштет, ви зможете нагодувати своїх нащадків корисної печінкою за дві секунди!

  • Печінка яловича - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Морква - 1 штука
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Гвоздика - 3-4 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка (за смаком)
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
печінковий паштет з яловичої печінки в мультиварці - фото крок 1
Яловичу печінку промиваємо добре водою, очищаємо від плівки і жовчних проток і нарізаємо шматочками. Можна вимочити печінку в молоці, щоб вона стала більш м'якою і позбулася специфічного запаху.
печінковий паштет з яловичої печінки в мультиварці - фото крок 2
У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, включаємо режим"Жарка" .
печінковий паштет з яловичої печінки в мультиварці - фото крок 3
Коли масло вже трохи прогрілося, відправляємо туди шматочки печінки. Закриваємо кришку, і нехай трохи прожарітся хвилин 10.
печінковий паштет з яловичої печінки в мультиварці - фото крок 4
Далі перевертаємо печінку, додаємо гвоздику, лавровий лист і чорний мелений перець.
печінковий паштет з яловичої печінки в мультиварці - фото крок 5
Коли печінка обжарится повністю, тоді можна вже і посолити її. І додамо великі шматочки ріпчастої цибулі.
печінковий паштет з яловичої печінки в мультиварці - фото крок 6
Потім - шар очищеної і порізаної кружальцями моркви.
печінковий паштет з яловичої печінки в мультиварці - фото крок 7
Далі закриваємо кришку мультиварки, включаємо режим"Гасіння" і тушкуємо вміст хвилин 15-20 . По закінченні цього часу мультиварку вимикаємо, але печінку з овочами залишаємо ще хвилин на 15-20 із закритою кришкою.
печінковий паштет з яловичої печінки в мультиварці - фото крок 8
Далі дістаємо вже трохи остигнула печінку, прибираємо гвоздику і лавровий лист і перекручуємо через м'ясорубку рази два (хоча можна і блендером пройтися добре). На третій раз перекручують з шматочками вершкового масла.

Схожі рецепти