Печінковий паштет з яловичої печінки в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте домашній печінковий паштет з яловичої печінки, приготований в мультиварці, і отримаєте справжню насолоду. Смачний паштет + шматочок свіжого хліба = гарний настрій на цілий день!
Я, як і багато дітей, печінку в дитинстві не особливо сприймав. І мамі доводилося ізловчаться і придумувати, як же мене нагодувати корисним продуктом. Ось вона готувала паштет з печінки - дуже смачний, ніжний, ароматний. Вранці мазали на хліб - і до чаю. Це незрівнянно. Звичайно, я рецепт записав і тепер готую сам смачний і корисний паштет, але, трохи підкоригувавши, готую його тепер в мультиварці. Ділюся і з вами простим рецептом приготування печінкового паштету з яловичої печінки в мультиварці. Повірте, приготувавши цей паштет, ви зможете нагодувати своїх нащадків корисної печінкою за дві секунди!
- Печінка яловича - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Вершкове масло - 150 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Гвоздика - 3-4 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
Яловичу печінку промиваємо добре водою, очищаємо від плівки і жовчних проток і нарізаємо шматочками. Можна вимочити печінку в молоці, щоб вона стала більш м'якою і позбулася специфічного запаху.
У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, включаємо режим "жарка" .
Коли масло вже трохи прогрілося, відправляємо туди шматочки печінки. Закриваємо кришку, і нехай трохи прожарітся хвилин 10.
Далі перевертаємо печінку, додаємо гвоздику, лавровий лист і чорний мелений перець.
Коли печінка обжарится повністю, тоді можна вже і посолити її. І додамо великі шматочки ріпчастої цибулі.
Потім - шар очищеної і порізаної кружальцями моркви.
Далі закриваємо кришку мультиварки, включаємо режим "гасіння" і тушкуємо вміст хвилин 15-20 . По закінченні цього часу мультиварку вимикаємо, але печінку з овочами залишаємо ще хвилин на 15-20 із закритою кришкою.
Далі дістаємо вже трохи остигнула печінку, прибираємо гвоздику і лавровий лист і перекручуємо через м'ясорубку рази два (хоча можна і блендером пройтися добре). На третій раз перекручують з шматочками вершкового масла.