Запечена корейка на кістці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 8 г. 0 хв.
Корейка виходить дуже м'якою і ароматною. Соковите м'ясо з овочами стане відмінним варіантом для сімейної вечері. Також це блюдо відмінно підійде на святковий стіл. Приготуйте, і переконайтеся самі.
Опис приготування:
Як приготувати запечену корейку на кістки, щоб м'ясо вийшло соковитим? Дотримуйтесь рецептом - і отримаєте відмінний результат. При приготуванні також можна використовувати свинячу корейку на кістки, або баранину. У маринад можете додати сік половини лимона, він додасть страві відмінний аромат. За спецій в маринаді можете експериментувати. Запікаючи м'ясо, стежте щоб воно все було загорнуте в фольгу, щоб не витік сік в процесі приготування. Дістаньте корейку з духовки, розкладіть по тарілках, прикрасьте блюдо будь-якими овочами, і гарячим подавайте до столу. З гарнірів корейка відмінно поєднується з картопляним пюре, рисом.
- Корейка на кістці яловича - 2 штуки
- Цибуля пориста - 1 штука
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Перець червоний мелений - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
1. Корейку на кістки добре промиваємо під проточною водою, сушимо серветкою і розрізаємо на порційні стейки. З боків робимо неглибокі надрізи, щоб м'ясо краще просочилося маринадом.
2. В окремій мисці змішайте гірчицю, масло перець чорний і червоний, додайте соєвий соус. Часник дрібно порубати і також додайте в маринад. Дуже ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
3. У миску до маринаду викладіть корейку на кістки, ретельно змастіть м'ясо маринадом, щоб воно добре просочилося ароматом. Надішліть маринуватися в холодильник на 6 годин, можна залишити на ніч.
4. На дно блюда для запікання викладіть фольгу, краще викласти її в декілька шарів, щоб не витік сік. Візьміть цибулю порей, добре промийте, білу частину поріжте невеликими кружечками. На фольгу акуратно викладіть замаринувати м'ясо, зверху посипте нарізаним пореєм.
5. Зверху все загорніть фольгою і відправте в духовку випікатися. Температура духовки приблизно 180-200 градусів, за часом м'ясо буде готуватися близько години. Дістаньте корейку з духовки, дайте трохи охолонути і подавайте до столу. Смачного!