Заливний пиріг зі сливою
(покроковий рецепт з фото)
Готуємо сьогодні простий, домашній і дуже смачний пиріг на кефірі зі сливою. Він відмінно підійде влітку до холодного компоту, а взимку до чаю або кави.
Піч такий пиріг - одне задоволення: просто, швидко і легко. Його цілком можна віднести до розряду "гості на порозі", оскільки його можна подати до столу навіть теплим. При цьому варто пиріг зовсім не дорого. У холодну пору року, якщо ви не зможете купити свіжу сливу, то підійде і морожена.
- Куряче яйце - 2-3 штук
- Цукор - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 250 грам
- Слива - 200 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування пирога зі сливою.
У миску вбийте 2-3 яйця.
Додайте цукор.
Добре перемішайте яйця з цукром. Можна збити віночком або міксером.
Налийте кефір, додайте соду.
Влийте розтоплене вершкове масло.
Поступово всипте борошно.
Добре перемішайте віночком тісто. За консистенцією воно повинно бути, як на густі оладки.
Дві третини тіста викладіть у форму для випічки з пергаментом.
На тісто викладіть сливу без кісточок.
Залийте сливи рештою тестом.
Випікайте пиріг у духовці при температурі 175 градусів 35-40 хвилин.
Готовий пиріг охолодіть і викладіть на блюдо.
Заливний пиріг зі сливою наріжте і подавайте до столу. Смачного!