Тертий пиріг зі сливою
(покроковий рецепт з фото)
Смачний пиріг зі сливою! ніжний, розсипчастий, ароматний - ідеальна випічка до чаю. Порадуйте своїх близьких, готується він просто і досить швидко.
Вишукане блюдо зі звичайних інгредієнтів. Свіжість начинки, м'яка основа і хрусткий верх, ось як можна описати цей пиріг! Приготувати тертий пиріг зі сливою можна хоч до приходу гостей, хоч до сімейного чаювання. Зливи вибирайте не перезрілі, солодких сортів. Начинка може бути найрізноманітніша, влітку, коли повно свіжих ягід або фруктів. Сміливо експериментуйте!
- Слива - 350 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач для тіста - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 2 склянки
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці з'єднайте м'яке масло, сметану і цукор (трохи цукру залиште для начинки). Перетріть все виделкою.
Додайте розпушувач і частинами введіть борошно.
Замісити щільне, але досить м'яке тісто.
Розділити тісто на дві частини. Одну частину, що трохи менше, помістіть в морозилку. Іншу розподіліть руками в змащеній маслом формі для випічки, сформувавши високі бортики.
Зливи звільніть від кісточок, наріжте на частини і покладіть на тісто. Посипте сливи цукром.
Підмерзлі тісто натріть на крупній тертці поверх слив. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.
Тертий пиріг зі сливою готовий. Дайте йому трохи охолонути, потім наріжте і подавайте до столу. Смачного!