Рецепт Домашній тертий пиріг з чорницею фото

Домашній тертий пиріг з чорницею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Ягоди , Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло , Чорниця
Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , На сніданок
Випічка , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це кращий домашній пиріг з ніжного тіста з начинкою з чорничного варення. Із задоволенням поділюся з вами рецептом, як приготувати домашній тертий пиріг з чорницею, щоб ви теж їм насолодилися!

Опис приготування:

Якщо ви будете готувати печиво не відразу, тісто можна зібрати в грудку і відправити в холодильник на годину. Півсклянки борошна можна замінити кукурудзяним борошном, мигдальним борошном, меленими горіхами, можна додати корицю, ваніль - і у вас вийде прекрасний, смачне, розсипчаста печиво.


  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Олія - 125 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Яйця - 1 штука
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Чорниця - 150 грам
домашній тертий пиріг з чорницею - фото крок 1
1. М'яке підтале масло перебейте міксером протягом 1-2 хвилин, щоб воно посвітлішало. Додайте туди цукор, щіпку солі і збийте.
домашній тертий пиріг з чорницею - фото крок 2
2. Відокремте жовток від білка, умішайте жовток його в тісто. Додайте борошно і розпушувач, перемішайте міксером, поки тісто не стане пухким, пісочним, схожим на крихту.
домашній тертий пиріг з чорницею - фото крок 3
3. Форму для випічки змастіть соняшниковою олією і застеліть пергаментним папером, щоб вона щільно прилягала до всіх боків. Висипати 2/3 тесту в форму, розрівняйте.
домашній тертий пиріг з чорницею - фото крок 4
4. Чорничне варення висипте в сито, щоб з нього стекла вся рідина.
домашній тертий пиріг з чорницею - фото крок 5
5. На тісто викладіть варення не дуже товстим шаром, до 1 см.
домашній тертий пиріг з чорницею - фото крок 6
6. Чорничне варення зверху злегка присипте крихтою, щоб чорниця залишалася видна.
домашній тертий пиріг з чорницею - фото крок 7
7. Духовку заздалегідь розігріти до 250-260 градусів. Пиріг випікайте хвилин 15, не більше 20 хвилин. Різати його можна, коли він повністю охолоне. Обов'язково зверху присипте цукровою пудрою. Усе, пиріжок готовий!

Схожі рецепти