Домашній тертий пиріг з чорницею
(покроковий рецепт з фото)
Це кращий домашній пиріг з ніжного тіста з начинкою з чорничного варення. Із задоволенням поділюся з вами рецептом, як приготувати домашній тертий пиріг з чорницею, щоб ви теж їм насолодилися!
Якщо ви будете готувати печиво не відразу, тісто можна зібрати в грудку і відправити в холодильник на годину. Півсклянки борошна можна замінити кукурудзяним борошном, мигдальним борошном, меленими горіхами, можна додати корицю, ваніль - і у вас вийде прекрасний, смачне, розсипчаста печиво.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Олія - 125 грам
- Цукор - 150 грам
- Яйця - 1 штука
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Чорниця - 150 грам
1. М'яке підтале масло перебейте міксером протягом 1-2 хвилин, щоб воно посвітлішало. Додайте туди цукор, щіпку солі і збийте.
2. Відокремте жовток від білка, умішайте жовток його в тісто. Додайте борошно і розпушувач, перемішайте міксером, поки тісто не стане пухким, пісочним, схожим на крихту.
3. Форму для випічки змастіть соняшниковою олією і застеліть пергаментним папером, щоб вона щільно прилягала до всіх боків. Висипати 2/3 тесту в форму, розрівняйте.
4. Чорничне варення висипте в сито, щоб з нього стекла вся рідина.
5. На тісто викладіть варення не дуже товстим шаром, до 1 см.
6. Чорничне варення зверху злегка присипте крихтою, щоб чорниця залишалася видна.
7. Духовку заздалегідь розігріти до 250-260 градусів. Пиріг випікайте хвилин 15, не більше 20 хвилин. Різати його можна, коли він повністю охолоне. Обов'язково зверху присипте цукровою пудрою. Усе, пиріжок готовий!