Рецепт Тертий пиріг з журавлиною фото

Тертий пиріг з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Молочні продукти , Журавлина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей рецепт здорово виручить вас, коли необхідно швидко спекти щось до чаю. Пиріг готується просто, продукти для нього завжди знайдуться в холодильнику. Відмінне поєднання солодкого тіста і журавлини!

Опис приготування:

Терті пироги дуже популярні, адже рецепт їх приготування простий, інгредієнти для тесту цілком доступні, а начинку для пирога можна використовувати будь-яку: полуничний, сир, варення і так далі. Я розповім вам, як приготувати тертий пиріг з журавлиною. Готую я його восени і взимку, коли інших ягід уже немає. У цьому пирозі відмінно поєднуються солодке пісочне тісто і кисла журавлина. І ще один плюс цього пирога: тісто для нього можна швиденько приготувати вранці, перед роботою. А ввечері швиденько спекти пиріг. Обов'язково приготуйте такий пиріг, вашим рідним він точно сподобається.

  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйця - 1 штука
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
  • Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Журавлина - 1-1, 5 склянки
тертий пиріг з журавлиною - фото крок 1
Просіваємо в миску борошно, змішуємо її з розпушувачем. Додаємо м'яке вершкове масло, цукор звичайний і ванільний, яйце і сметану.
тертий пиріг з журавлиною - фото крок 2
І замішуємо тісто. Воно не повинно липнути до рук і буде досить щільним.
тертий пиріг з журавлиною - фото крок 3
Я поділяю тісто на дві частини. Одна побільше - 2/3 від усього тесту, а друга трохи менше. Тісто можна покласти в морозилку хвилин на 20. Якщо часу у вас немає, можна обійтися без охолодження тесту.
тертий пиріг з журавлиною - фото крок 4
Форму діаметром 22 см застилає пергаментом, натираємо на крупній тертці велику частину тесту.
тертий пиріг з журавлиною - фото крок 5
Розкладаємо ягоди журавлини. Можна використовувати свіжі, а можна і заморожені. Якщо ви не любитель кислої начинки, ягід додавайте поменше.
тертий пиріг з журавлиною - фото крок 6
І натираємо на тертці тісто, розподіляємо його так, щоб все ягоди були закриті.
тертий пиріг з журавлиною - фото крок 7
І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 35.
тертий пиріг з журавлиною - фото крок 8
Перекладаємо пиріг на блюдо і посипаємо цукровою пудрою. Розрізати пиріг краще, поки він ще гарячий.
тертий пиріг з журавлиною - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти