Рецепт Тертий пиріг з журавлиною фото

Тертий пиріг з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Молочні продукти, Журавлина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок
Випічка, Пироги

Цей рецепт здорово виручить вас, коли необхідно швидко спекти щось до чаю. Пиріг готується просто, продукти для нього завжди знайдуться в холодильнику. Відмінне поєднання солодкого тіста і журавлини!

Терті пироги дуже популярні, адже рецепт їх приготування простий, інгредієнти для тесту цілком доступні, а начинку для пирога можна використовувати будь-яку: полуничний, сир, варення і так далі. Я розповім вам, як приготувати тертий пиріг з журавлиною. Готую я його восени і взимку, коли інших ягід уже немає. У цьому пирозі відмінно поєднуються солодке пісочне тісто і кисла журавлина. І ще один плюс цього пирога: тісто для нього можна швиденько приготувати вранці, перед роботою. А ввечері швиденько спекти пиріг. Обов'язково приготуйте такий пиріг, вашим рідним він точно сподобається.

  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйця - 1 штука
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
  • Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Журавлина - 1-1, 5 склянки
тертий пиріг з журавлиною - фото крок 1
Просіваємо в миску борошно, змішуємо її з розпушувачем. Додаємо м'яке вершкове масло, цукор звичайний і ванільний, яйце і сметану.
тертий пиріг з журавлиною - фото крок 2
І замішуємо тісто. Воно не повинно липнути до рук і буде досить щільним.
тертий пиріг з журавлиною - фото крок 3
Я поділяю тісто на дві частини. Одна побільше - 2/3 від усього тесту, а друга трохи менше. Тісто можна покласти в морозилку хвилин на 20. Якщо часу у вас немає, можна обійтися без охолодження тесту.
тертий пиріг з журавлиною - фото крок 4
Форму діаметром 22 см застилає пергаментом, натираємо на крупній тертці велику частину тесту.
тертий пиріг з журавлиною - фото крок 5
Розкладаємо ягоди журавлини. Можна використовувати свіжі, а можна і заморожені. Якщо ви не любитель кислої начинки, ягід додавайте поменше.
тертий пиріг з журавлиною - фото крок 6
І натираємо на тертці тісто, розподіляємо його так, щоб все ягоди були закриті.
тертий пиріг з журавлиною - фото крок 7
І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 35.
тертий пиріг з журавлиною - фото крок 8
Перекладаємо пиріг на блюдо і посипаємо цукровою пудрою. Розрізати пиріг краще, поки він ще гарячий.
тертий пиріг з журавлиною - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти