Тертий пиріг з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт здорово виручить вас, коли необхідно швидко спекти щось до чаю. Пиріг готується просто, продукти для нього завжди знайдуться в холодильнику. Відмінне поєднання солодкого тіста і журавлини!
Терті пироги дуже популярні, адже рецепт їх приготування простий, інгредієнти для тесту цілком доступні, а начинку для пирога можна використовувати будь-яку: полуничний, сир, варення і так далі. Я розповім вам, як приготувати тертий пиріг з журавлиною. Готую я його восени і взимку, коли інших ягід уже немає. У цьому пирозі відмінно поєднуються солодке пісочне тісто і кисла журавлина. І ще один плюс цього пирога: тісто для нього можна швиденько приготувати вранці, перед роботою. А ввечері швиденько спекти пиріг. Обов'язково приготуйте такий пиріг, вашим рідним він точно сподобається.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйця - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Журавлина - 1-1, 5 склянки
Просіваємо в миску борошно, змішуємо її з розпушувачем. Додаємо м'яке вершкове масло, цукор звичайний і ванільний, яйце і сметану.
І замішуємо тісто. Воно не повинно липнути до рук і буде досить щільним.
Я поділяю тісто на дві частини. Одна побільше - 2/3 від усього тесту, а друга трохи менше. Тісто можна покласти в морозилку хвилин на 20. Якщо часу у вас немає, можна обійтися без охолодження тесту.
Форму діаметром 22 см застилає пергаментом, натираємо на крупній тертці велику частину тесту.
Розкладаємо ягоди журавлини. Можна використовувати свіжі, а можна і заморожені. Якщо ви не любитель кислої начинки, ягід додавайте поменше.
І натираємо на тертці тісто, розподіляємо його так, щоб все ягоди були закриті.
І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 35.
Перекладаємо пиріг на блюдо і посипаємо цукровою пудрою. Розрізати пиріг краще, поки він ще гарячий.
Смачного!