Обладнаний тертий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Тертий пиріг отримав назву через свою структури, яка виходить завдяки м'ясорубці або тертці. Таке тісто дуже ніжне, тане в роті, тому сміливо пробуйте готувати і балуйте своїх близьких.
У цьому рецепті вказано, як приготувати обладнаний тертий пиріг з абрикосовим варенням. Але крім варення можна використовувати свіжі фрукти і ягоди, посипані цукром. Слідкуйте, щоб не було багато рідини.
Це відмінна випічка для домашнього чаювання.
- Олія - 250 грам
- Борошно - 3 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Жовтки - 3 штуки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Оцет 9% - 0, 5 чайних ложки
- Варення - За смаком (у мене - абрикосове)
1. Відомства 3 жовтка від білків і збивайте, поки вони не побіліють.
2. До жовтків додайте 2 ст. Ложки цукру і почніть збивати, поступово додайте решту цукру.
3. Вершкове масло повинно бути м'яким. Додайте його до яєць і перемішайте до однорідного стану.
4. Просійте борошно і додайте більшу частину в тісто. Залиште 5-6 ст. Ложок для замісу. Сюди ж відправте сіль і соду, погасивши її оцтом.
5. Стіл присипте борошном і вимішайте тісто руками, сформувавши з нього кулю. Поділіть його на 2 нерівні частини, замотайте в харчову плівку і відправте в морозилку мінімум на 2 годину.
6. Форму для пирога змастіть маслом. Більшу частину замерзлого тіста натріть на великій тертці і розподіліть по формі.
7. Тісто біля краю форми притисніть пальцями, сформувавши бортики. Викладіть одним шаром варення або часточки фруктів.
8. Зверху натріть тісто і розподіліть його. Випікайте пиріг близько 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
9. Виймайте з форми, коли пиріг повністю охолоне. Ось такий пиріг з рум'яною хрусткою скоринкою повинен у вас вийти. Перед подачею присипте його цукровою пудрою.