Обладнаний яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати обладнаний яблучний пиріг? Дуже просто, якщо слідувати даним рецептом! Дуже ніжне тісто з дуже смачною яблучної начинкою тане в роті, справжнє задоволення. Зупинитися неможливо!
Перед вами простий рецепт приготування обладнаного яблучного пирога. В якості начинки рекомендую використовувати яблука різних сортів, наприклад - одне кисле і одне солодке, щоб змішалися смаки. Готовність пирога перевіряйте дерев'яною зубочисткою: якщо вона виходить сухою з пирога, значить все в порядку. Хай щастить!
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 200 мілілітрів
- Цукор - 150 грам
- Ром - 1 За смаком (по бажанню)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Яблука - 600 грам
- Карамель - 100 грам
- Сік лимонний - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
В першу чергу приготуємо карамель. У глибокий сотейник засипаємо цукор. Встановлюємо сотейник на повільний вогонь.
Акуратно помішуючи, розплавляємо цукор. Як тільки він розтопиться, повільної цівкою вводимо теплі вершки. Перемішуємо до однорідності і знімаємо з вогню. За бажанням додаємо ром. Карамель охолоджуємо і переливаємо в чисту банку.
Приготуємо тісто. Перемішуємо в блендері борошно, сіль і 30 грамів цукру. Додаємо холодне масло, порізане шматочками. Перетворюємо масу в крихту. Кладемо сметану і підливати крижану воду, замішуючи тісто (як на фото). Прибираємо тісто в холодильник на 50 хвилин.
Приготовим начинку. Яблука промиваємо та нарізаємо кубиками, видаливши серцевину. Додаємо корицю, мускатний горіх, 100 грамів карамелі і лимонний сік. Перемішуємо.
Роз'ємну форму застилає пергаментом. З половини розкачане тісто формуємо нижню частину і бортики. Далі викладаємо яблучну начинку. Накриваємо пиріг тістом, зробивши кілька проколів виделкою. Випікаємо в духовці 1 час, температура - 200 градусів. Готовий пиріг потрібно остудити і полити карамеллю. Смачного!