Рецепт Обладнаний яблучний пиріг фото

Обладнаний яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Як приготувати обладнаний яблучний пиріг? Дуже просто, якщо слідувати даним рецептом! Дуже ніжне тісто з дуже смачною яблучної начинкою тане в роті, справжнє задоволення. Зупинитися неможливо!

Перед вами простий рецепт приготування обладнаного яблучного пирога. В якості начинки рекомендую використовувати яблука різних сортів, наприклад - одне кисле і одне солодке, щоб змішалися смаки. Готовність пирога перевіряйте дерев'яною зубочисткою: якщо вона виходить сухою з пирога, значить все в порядку. Хай щастить!

  • Борошно - 300 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Цукор - 150 грам
  • Ром - 1 За смаком (по бажанню)
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Яблука - 600 грам
  • Карамель - 100 грам
  • Сік лимонний - 2 Ст. Ложки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
обладнаний яблучний пиріг - фото крок 1
В першу чергу приготуємо карамель. У глибокий сотейник засипаємо цукор. Встановлюємо сотейник на повільний вогонь.
обладнаний яблучний пиріг - фото крок 2
Акуратно помішуючи, розплавляємо цукор. Як тільки він розтопиться, повільної цівкою вводимо теплі вершки. Перемішуємо до однорідності і знімаємо з вогню. За бажанням додаємо ром. Карамель охолоджуємо і переливаємо в чисту банку.
обладнаний яблучний пиріг - фото крок 3
Приготуємо тісто. Перемішуємо в блендері борошно, сіль і 30 грамів цукру. Додаємо холодне масло, порізане шматочками. Перетворюємо масу в крихту. Кладемо сметану і підливати крижану воду, замішуючи тісто (як на фото). Прибираємо тісто в холодильник на 50 хвилин.
обладнаний яблучний пиріг - фото крок 4
Приготовим начинку. Яблука промиваємо та нарізаємо кубиками, видаливши серцевину. Додаємо корицю, мускатний горіх, 100 грамів карамелі і лимонний сік. Перемішуємо.
обладнаний яблучний пиріг - фото крок 5
Роз'ємну форму застилає пергаментом. З половини розкачане тісто формуємо нижню частину і бортики. Далі викладаємо яблучну начинку. Накриваємо пиріг тістом, зробивши кілька проколів виделкою. Випікаємо в духовці 1 час, температура - 200 градусів. Готовий пиріг потрібно остудити і полити карамеллю. Смачного!

Схожі рецепти