Рецепт Тертий пиріг з джемом фото

Тертий пиріг з джемом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На вечерю , Для дітей , Десерт
Випічка , Пироги
Час приготування: 55 хв.

Тертий пиріг з будь-яким джемом дуже легко і просто готується. Його можуть навіть приготувати початківці господині. Порадуйте свою сім'ю смачною випічкою.

Кількість порцій: 8-10
  • Маргарин або вершкове масло - 250 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Розпушувач, пачка - 1 штука
  • Борошно - 3, 5 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Джем - За смаком
тертий пиріг з джемом - фото крок 1
1. У велику миску або каструлю покладіть просіяне борошно і розпушувач. Заморожене масло натріть на тертці. Перетріть борошно з маргарином, щоб не залишилося грудочок. Тісто має стати однорідним. У центрі зробіть поглиблення і висипте туди сіль і цукор. Борошно перемішайте з цукром і сіллю. Вбийте в неї яйця.
тертий пиріг з джемом - фото крок 2
2. Місіть тісто до тих пір, поки воно не стане м'яким. Змастіть маслом форму для запікання. Тісто розділіть навпіл. Одну частину розкачайте за розміром вашої форми і викладіть в неї, зробивши бортики.
тертий пиріг з джемом - фото крок 3
3. Візьміть будь-який джем. Смачно буде, якщо ви підберете джем з кислинкою. У моєму випадку це смородина. Змастіть їм перший шар тіста.
тертий пиріг з джемом - фото крок 4
4. Другу частину тіста трьом на тертці прямо на пиріг. Пиріг повинен бути повністю закритим. Нехай джем не виступає. Ставимо пиріг в розігріту духовку. Як тільки пиріг зарум'яниться, значить, він готовий. Остудіть його і наріжте на порційні шматки.

Схожі рецепти