Тертий пиріг з джемом
(покроковий рецепт з фото)
Тертий пиріг з будь-яким джемом дуже легко і просто готується. Його можуть навіть приготувати початківці господині. Порадуйте свою сім'ю смачною випічкою.
Кількість порцій: 8-10
- Маргарин або вершкове масло - 250 грам
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Розпушувач, пачка - 1 штука
- Борошно - 3, 5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Джем - За смаком
1. У велику миску або каструлю покладіть просіяне борошно і розпушувач. Заморожене масло натріть на тертці. Перетріть борошно з маргарином, щоб не залишилося грудочок. Тісто має стати однорідним. У центрі зробіть поглиблення і висипте туди сіль і цукор. Борошно перемішайте з цукром і сіллю. Вбийте в неї яйця.
2. Місіть тісто до тих пір, поки воно не стане м'яким. Змастіть маслом форму для запікання. Тісто розділіть навпіл. Одну частину розкачайте за розміром вашої форми і викладіть в неї, зробивши бортики.
3. Візьміть будь-який джем. Смачно буде, якщо ви підберете джем з кислинкою. У моєму випадку це смородина. Змастіть їм перший шар тіста.
4. Другу частину тіста трьом на тертці прямо на пиріг. Пиріг повинен бути повністю закритим. Нехай джем не виступає. Ставимо пиріг в розігріту духовку. Як тільки пиріг зарум'яниться, значить, він готовий. Остудіть його і наріжте на порційні шматки.